600 хиляди лева струва участието на България в песенния конкурс

...
600 хиляди лева струва участието на България в песенния конкурс
Коментари Харесай

Саня Армутлиева е потресена: Участниците плащат 600 бона да пеят на Евровизия!

600 хиляди лв. коства присъединяване на България в песенния конкурс Евровизия. Това разгласи музикалният продуцент Станислава Армутлиева в комисията по просвета към Народното събрание. Тя изрази възмущението си от това, че изпълнителите заплащат за присъединяване си, като поемат всички разноски за към 300 000 лева, което включва театрално застраховане, хореография, костюми, осветяване и възнаграждение на екипа на Българска национална телевизия. Освен това по думите й Българска национална телевизия желала и банкова гаранция от още толкоз, което на процедура лишава надарените актьори от опцията да се изявят.

Такса



Управителят на „ Вирджиния рекърдс “ се заинтересувала предходната година при какви условия ще се случва кандидатстването за Евровизия. Саня изпратила публично писмо до Българска национална телевизия през юни, само че получила отговор чак през октомври. През това време от диалози с генералния шеф Емил Кошлуков и администрацията му научила, че „ много хора желаят да си купят присъединяване “. „ Разбрах, че присъединяване може да се случи единствено в случай че участникът покрие 100% от разноските за присъединяване. Включително таксата на страната за присъединяване в състезанието се заплаща на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), както и за театралното застраховане, хореография, костюми, осветяване и целия екип на Българска национална телевизия. За да участваш, би трябвало да представиш и банково обезщетение от 300 000 лв. от интервал за една година, тъй че Българска национална телевизия да са сигурни, че можеш да си позволиш това наслаждение ", сподели Саня Армутлиева. Тя съобщи, че не съществува участник в музикалния бизнес у нас, който може да си го разреши. „ Дори да спечелиш Евровизия, това е сума, която няма по какъв начин да си възвърнеш “, счита музикалният продуцент.

Лиценз

„ Обществените медии в цяла Европа са самостоятелни. Първо, няма търг, второ, няма правила за асортимент на Евровизия. Ако отворите нейния уебсайт, ще видите, че си има правила и всичко го написа там. Никога присъединяване не е коствало 600 000 лв., не знам от кое място ги вадите тези цифри. В положителния случай би коствало 200 000 лв. или по-евтино, в по-лошия случай може да е повече, горната граница може да е половин милион, нямам визия “, съобщи Емил Кошлуков. Председателят на комисията Тошко Йорданов му отвърна, че Българска национална телевизия се финансира от бюджета, а " това си е напряко оповестяване на търг " и по тази логичност всеки, който разполага с тази сума, може да бъде участник от името на България. „ Парите влизат в сметката на Българска национална телевизия, не излизат. Не знам дали е това равнището на тази комисия, в случай че желаете, направете правила за това, в случай че желаете да бъдете жури - станете. Не съм огромен обожател на този конкурс. Нямам никакви искания към Евровизия “, сподели шефът на Българска национална телевизия и добави, че от състезанието няма облага. „ Тоест по време на Евровизия има реклами, а в действителност външният продуцент е платил лиценза, фотосите и всичко, а вие казвате, че няма облага. В бизнеса съм - когато се прави такова нещо, в случай че продуцентът влага такава голяма сума, би трябвало да има опция за облага за Българска национална телевизия от рекламодателите ", отвърна го Йорданов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР