600 души са влезли от началото на годината през българската

...
600 души са влезли от началото на годината през българската
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: 600 души са влезли от началото на годината през българската граница

600 души са влезнали от началото на годината през българската граница. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV Тихомир Безлов, специалист от Центъра за проучване на демокрацията.

За съпоставяне през 2015 година те публично са 30 000, явно има голяма смяна, акцентира той. За последната седмица да вземем за пример през границата са минали единствено 5-6 незаконни мигранти.

„ Неслучайно се давят хората из Черно море, пробвайки се да стигнат Румъния. Ако българският маршрут беше елементарен и наличен, никой нямаше да заплаща по 4000-5000 евро и да рискува”, сподели Безлов.

„ През 2015 година имаше 75% нерегистрирани, т.е. влезнали са да вземем за пример 200, само че на излаз, като хванете 300 души, от тях 75% няма регистрация, което значи, че тези хора са пропуснати”, означи специалистът.

Според него сигурно оградата по турската граница е трансформирала обстановката.

„ Ако нямахме ограда през 2015 година, огромната вълна, която видяхме в Гърция, Македония и Сърбия, евентуално щеше да мине през нас”, счита Безлов.

Той беше безапелационен, че при съществуването на ограда, даже да може да се прескача или да се реже, могат да минават най-много до 50 души дневно, само че не и хиляди.

--> Безлов дефинира абсурда „ Кумгейт” като забавна офанзива на Българска социалистическа партия, само че съгласно него въпросът е за какво не са го създали преди изборите, тъй като това е щяло да им донесе проценти.

„ За тези 27 година партиите в никакъв случай не са се отказвали от тези клиентелно-приятелски и роднински отношения”, уточни Безлов. „ Ако имате такава дейна тематика, ще притиснете партиите да се пробват да набират и да одобряват естествени хора и надлежно да махат хора, които са проблемни”, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР