600 000 лева повече от предвиденото в годишния план за

...
600 000 лева повече от предвиденото в годишния план за
Коментари Харесай

София произвежда 1/3 от износа на България

600 000 лв. повече от плануваното в годишния проект за приватизация регистрира Столичната общинска организация за приватизация и вложения за отминалата 2017 година пред Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет. Общата стойност на икономическите и финансови индикатори от осъществяването на активността на СОАПИ по приватизация и следприватизационен надзор е в размер на 54 588 620 лева В листата за приватизация за тази година са включени 176 обекти, а прогнозната сума е в размер сред 53 200 000 и 56 000 000 лв..

„ СОАПИ стана входната врата на бизнеса за София. Над 80 бяха капиталовите планове, по които се работеше. Агенцията съумя да показа сполучливо опциите на града отвън рамките на страна. Натрупахме сериозна база от данни за стопанската система в столицата. “, сподели ръководителят на Надзорния съвет на Агенцията и зам.-председател на СОС Николай Стойнев.

СОАПИ има работи по общи планове с страни от Европейския съюз, Южна Корея, Скандинавието.

„ Инвестиционният климат в София е постоянен. Градът създава една трета от износа на България и има 700 000 работещи хора. Последната статистика демонстрира, че съотношението сред мъжете и дамите на работните позиции е 50 на 50. ИТ-индустрията, аутсорсинг бизнеса и индустрията са в основата на фирмите с висока добавена стойност “, сподели Владимир Данаилов, основен изпълнителен шеф на Агенцията.

Той уточни, че последният триумф на екипа на СОАПИ е завършването на плана на белгийската компания „ Мелексис “, които преди няколко дни оповестиха, че освен ще останат в България, само че и ще отворят 300 нови работни места и ще влагат още 75 млн. евро. „ Това стана с дейната поддръжка на кмета на София Йорданка Фандъкова, Николай Стойнев и общински съветници “, сподели Данаилов.

Договорът за партньорство сред София и Лондон по програмата „ City to City “ е дефинитивно подписан. Близо 70 компании от София са показали интерес като повече от тях са подготвени да работят в България и да изнасят за лондонския и британския пазар. Една от тях е „ Софийска баница “, която към този момент написа бизнес план за баничарници на Острова. Предстои сходно сключване на контракт за съдействие с Виена, а единствено преди ден СОАПИ предложения италиански градове да се включат в самодейността.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР