60 са активните случаи на COVID-19 към момента в област

...
60 са активните случаи на COVID-19 към момента в област
Коментари Харесай

Двама от новозаразените с COVID-19 в Сливенско са се инфектирали в семейно огнище

60 са дейните случаи на COVID-19 все още в област Сливен, оповестиха от Областния спешен щаб. Сред тях са двама души – медицински личен състав, осем педагози и двама възпитаници. Това оповестиха от Областната администрация на Сливен.

Десет от позитивните за коронавирусни инфекции поданици на региона са диагностицирани през последното денонощие, по данни на РЗИ. Един от пациентите е на домашно лекуване, карантиниран е на територията на друга област. Петима са болните от община Нова Загора, като двама от тях са се инфектирали в фамилно огнище.

Двама са новозаболелите в община Котел и двама – в община Сливен. Засега няма данни да са били контактни на по-рано открити заболели или да са се инфектирали в огнища на работното място или в фамилията.

Петима от всички новодиагностицирани са възрастни хора. Контактните лица се откриват и слагат под домашна карантина. Епидемиологичните изследвания не престават.

През последното денонощие няма инфектирани медици, педагози и деца и възпитаници. Няма новозаболели в община Твърдица, нито пък лица на лекуване.

В Областния спешен щаб се получават сигнали за неносене на защитни маски, най-вече в дребни търговски обекти, или за погрешно носене на маски. Предпазните маски за лице се слагат по този начин, че да покриват и устата, и носа. Тези, които са за многократна приложимост, след всяко потребление се изпират с гореща вода и сапун. Подробни инструкции могат да бъдат открити в уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Спазването на противоепидемичните ограничения потвърдено лимитира риска от възпаление, защищава близките и всеки от нас. Областният спешен щаб изрича признателност на всички жители, които демонстрират висока персонална отговорност, като съблюдават ограниченията, както на работа, по този начин и на публични места и вкъщи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР