60 проверки за дейността на 50 обекта в областите Хасково

...
60 проверки за дейността на 50 обекта в областите Хасково
Коментари Харесай

50 обекта проверени от РИОСВ-Хасково през януари

60 инспекции за активността на 50 обекта в областите Хасково и Кърджали са създали през януари от Регионалната ревизия по околната среда и водите. 24 от инспекциите са били по постъпили тъжби и сигнали.

В резултат са издадени 17 наставления и са формирани 8 акта. Те са за разораване на парцели в предпазени зони от екологичната мрежа Натура 2000, за неподдържане на нужното качество на вода в сходство с условията и сложно позволение за работа на огромни обекти, за несъблюдение на наставление за оросяване на път, за неизпълнени в период ограничения по използване на проект за закриване на депа – сгуроотвали.

Издадени са 7 наказателни постановления – 2 по Закона за ръководство на отпадъците и 5 по Закона за биологичното многообразие, като е подписано и едно съглашение – по Закона за водите.

През януари е тествана Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград поради сигнал за замърсяване на въздуха и за инспекция изпълнено ли е обещано наставление за преустановяване на изпускането на неорганизирани излъчвания от постройката на котелно помещение. При осъществения обход на индустриалната площадка е установено изпускане на неорганизирани излъчвания от западната страна на котелното и е обещано наставление да се изпълнят ограничения за преустановяване изпускането на излъчванията.

Експертите от направление „ Биологично многообразие “ са създали 16 инспекции, като плановите са свързани с надзор на режима на запазване и стопанисване на предпазени територии. Извънредните инспекции са за реализация на капиталови планове в рамките на предпазени зони, по отношение на бедстващи предпазени типове, регистрация на нови генерации папагали и по отношение на оферти за оповестяване на нови вековни дървета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР