60 процента от училищата в София все още не са

...
60 процента от училищата в София все още не са
Коментари Харесай

В 60% от училищата в София не са ремонтирани тоалетните

60 % от учебните заведения в София към момента не са ремонтирали санитарните си пространства. Това демонстрират данни на самодейността " София избира децата ", която след обществен конкурс завоюва общинско финансиране от милион и половина лв. за решаването на казуса. Формата за кандидатстване за ремонт към този момент е отворена.

Някои учебни тоалетни наподобяват добре. Други обаче към момента носят мемоари от времената, в които учениците ходеха по двойки, с цел да има кой да затиска вратата. Ако изобщо се престрашат да влязат.

" Голям риск поемат дечицата, които стискат и не смеят да влязат в тези нелицеприятни и нехигиенични тоалетни. Много постоянно в тази урина се завъждат бактерии и се получават цистити, уртрити, пилонефрити. Липсата на топла течаща вода пък води до елементарно заразяване с бактериални инфекции ", споделя общопрактикуващият доктор доктор Захаринка Гочева

Общинските учебни заведения в София, които имат и начален курс, към този момент могат да аплайват за ремонт на тоалетните си в границите на самодейността " София избира децата ".

Кандидатстването по програмата става посредством онлайн платформата " София избира ", а срокът за подаване на кандидатурите е началото на май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР