60 програми са били разпространявани нелегално от кабелни оператори в

...
60 програми са били разпространявани нелегално от кабелни оператори в
Коментари Харесай

ГДБОП: Никъде не е спиран интернетът при акцията срещу кабелните пирати

60 стратегии са били популяризирани незаконно от кабелни оператори в Южна България като вредите от това са за над 10 млн. лв. са вредите. Не е наранена доставката на интернет на доставчиците. Не са конфискувани конфигурациите за доставката на интернет, оповестиха от ГДБОП на брифинг във връзка акцията, която бе извършена преди два дни.

Действията на ГДБОП на 13 юни в няколко града в страната са били против кабелни оператори, разпространяващи незаконно телевизионни стратегии без да имат по тази причина авторски права, до момента в който легалната активност - разпространяване на интернет не е наранена, сподели Явор Колев, шеф на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП, представен от Българска телеграфна агенция.

При полицейската интервенция против " пиратско " разпространяване на телевизионни стратегии от кабелни оператори са били изземвани единствено механически устройства с отношение към тази активност. Не са били изземвани уреди, посредством които се популяризират интернет, сподели Явор Колев.

Той осведоми, че в Сандански, Петрич, Бургас и Кърджали имат интернет. Абонати на кабелни оператори в Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил настояват, че интернет услугата е спряна, само че ние не сме изземвали устройства, които обезпечават съгласуваност с интернет, добави той.

Операцията на 13 юни е по сигнал от правоносители, които са открили, че стратегиите се излъчват от кабелните оператори без да са платени авторски права.

" Щетите, които за 2 месеца са нанесени на носителите на права - огромните български национални телевизионни стратегии, като Нова телевизия, БТВ, HBO, единствено за тези стратегии са над 10 500 000 лв. ", изясни Колев.

Установено е било, че над 60 стратегии , са били популяризирани от кабелните оператори без уредени авторски права.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР