60% от работните места у нас в близкото бъдеще ще

...
60% от работните места у нас в близкото бъдеще ще
Коментари Харесай

60% от работните места у нас в близкото бъдеще ще бъдат заети от роботи

60% от работните места у нас в близкото бъдеще ще бъдат заети от роботи, а десетки специалности, свързани с рутинни действия ще изчезнат. Данните заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на конференция на европейските работодатели у нас.

Изследване на Европейската капиталова банка сочи, че в България фирмите не влагат задоволително в ново съоръжение. Едва 28% от хората имат съществени умения за работа с компютър, а интернет употребяват 58 на 100, а прогнозите са повече от плашещи, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова:

" Ще изчезнат специалности, обвързвано осъществяването на рутинни действия. Все още не съществуват 60% от тези, които ще бъдат най-търсените през идващите 10 години специалности. Според отчет на Икономическия обществен съвет на Република България, специалностите, които ще бъдат застрашени от дигитализацията в България са офисни чиновници, служители, търговия на едро и дребно, превоз и логистика, рутинни служащи в преработващата индустрия, строителството, някои аспекти на финансовите услуги, преводачи, таксиметрови водачи, обособени консултантски услуги ".

Така геният и образованието на индивида ще бъдат главен фактор за произвеждане, което обаче може да докара и до огромно разделяне в обществото, предизвести в допълнение Йотова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР