60% от колите, които се продават в Европа, са бензинови,

...
60% от колите, които се продават в Европа, са бензинови,
Коментари Харесай

Цените на колите ще продължават да растат, няма автомобили на пазара

60% от колите, които се продават в Европа, са бензинови, уточни Борислав Цаков

Цените на колите се изстреляха нагоре, а в това време производителите не могат да задоволят търсенето на пазара.

"Ако Ковид спря целия пазар и нямаше въобще търговия, малко по-късно нещата потеглиха да се стабилизират. Липсата на чипове провокира разтърсвания в производството. Възвърна се ползата към колите, пазарът се раздвижи, производителите не можаха да отговорят толкоз бързо. Очакваше се към 2025 година пазарите да се върнат към естествените равнища. Сега се следи оживление с посока надолу ", разяснява ръководителят на Прес-авто клуб България Борислав Цаков в предаването "Директно " по

Автомобилният публицист акцентира, че сега се води борба за всеки автомобил, а клиентите са не запомнили всевъзможни прищявки.

"Не търсят цвят, не ги интересува чак толкоз оборудването, просто купуват каквото има. Клиентите са повече от колите, които се оферират ", посочи Цаков

По думите му сега производството куца, а веригите за доставки са мощно нарушени. Продължава да няма задоволително количество чипове и метали. При поръчката на кола даже към този момент не е несъмнено, че клиентът ще я получи, не се упоменават и периоди в договорите.

Според него няма по какъв начин цените на колите да се успокоят, защото всички първични материали нарастват. Същото се отнася за електрическата енергия и заплатите в бранша.

"Цените на колите ще не престават да порастват. Никой не може да каже какъв брой още. Каквото читаво имаше при използваните коли, беше изкупено. Пазарът върви на мудни обороти ", съобщи Цаков.

60% от колите, които се продават в Европа, са бензинови, стана ясно от думите му. А в последните месеци електрифицираните коли надвишават броя на дизеловите. Юни е един от доста дребното месеци, в които даже при електрическите коли има спад в продажбите.

"Българинът е характерен облик и купува електрически коли, макар неналичието на каквито и да било тласъци или подпомагания. Вече 5% от всички коли в България са електрически. Растат много бързо. Мит е, че в България няма инфраструктура за зареждане. Имаме малко над 800 зарядни станции. В Северна България съвсем няма или са доста малко ", сподели още Цаков.

Гостът посочи, че метанът е в Космоса, като цена, и е безусловно негоден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР