60 млн. лева ще струва строителството на нова сграда на

...
60 млн. лева ще струва строителството на нова сграда на
Коментари Харесай

60 млн. лева ще струва новата сграда на Математическата гимназия във Варна

60 млн. лв. ще коства строителството на нова постройка на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон ” във Варна. Тя ще бъде ситуирана върху имот от 22 дка в региона на Техникумите. Разгъната застроена повърхност ще е 30 хиляди кв. м. Това планува идейната идея, създадена от австрийско архитектурно бюро по поръчка на фондация, носеща името на гимназията.

„ В паркова среда ще бъдат ситуирани четири здания, които ще бъдат свързани между тях подземен. Върху покрива на най-голямата ще има спортно игрище, а върху останалите – фотоволтаици. Между обособените здания ще има улички, които ще основават чувството за малко селце. Ще бъдат завършени разнообразни зони за спорт, които дружно с парка ще могат да се посещават и от живущите в квартала. Сградите ще бъдат с тераси. Класните стаи ще могат да се съединяват с плъзгащи порти, а с изключение на тях ще има отворени пространства за учене. Това е предстоящ метод на преподаване и образование ”, изясни арх. Роджър Рийвър.

По създадената идея Община Варна ще разгласи задание за планиране. Процедурата би трябвало да започва до края на месеца и е на стойност 1 млн. лв.. След това ще се търсят средства за строителството на постройката, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той добави, че концепцията основава качествена просветителна среда от ново потомство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР