60 мъже и 10 жени се включиха в първото за

...
60 мъже и 10 жени се включиха в първото за
Коментари Харесай

Рекорден брой любители откриха морския сезон на Weekend Tour

60 мъже и 10 дами се включиха в първото за годината морско премеждие на фамилната тенис и СПА верига Weekend Tour. Домакин на конкуренцията беше в.с. Санта Марина, което приема феновете от цяла България от 2013 година В Santa Marina Tennis Holiday участваха над 50 фамилии, а множеството от тях пристигнаха още в четвъртък, с цел да потренират преди формалните срещи.

Надпреварата започва в петък, само че поради дъжд стартът на програмата се забави със 7 часа. Въпреки това се изиграха множеството срещи от групите. На празника на българската книжовност от Weekend Tour изненадаха състезатели и посетители с хореограф, който сподели най-популярните български хора. Веднага по-късно участниците посетиха нощния бар Марина Бийч, където отпразнуваха победи и загуби.

Третият ден от конкуренцията дефинира кой ще се класира измежду най-хубавите 16 в съществена скица. Съвсем предстоящо любимците минаха в идващия стадий на конкуренцията, като Милен Балтов, Никос Панетемитакис и Веселин Димитров не позволиха изненади. На идващия ден първенецът от Ува Нестум Веселин Димитров загуби от Калоян Георгиев, който беше напът да обърне на полуфиналите и Никос Панемитакис, само че гъркът затвори мача с късен пробив и се класира за финала.

В долната част на схемата Атанас Апостолов направи възторг, отстранявайки с 6:2 втория грък, дошъл за Santa Marina Tennis Holiday - Лазарос Петкодис. Той се класира за първия си край във веригата след безапелационното 6:0 против Милен Балтов. Във финала Никос сподели по-стабилна игра, не се пропука във значимите моменти и завоюва купата с 6:3. Никос е първият първенец на Weekend Tour от далечната 2013 и сподели, че не губи форма и е подготвен за победи против сложни противници.

При дамите до полуфиналите с цялостен актив се класираха Искра Бочева и Дафина Славова, а като втори от групите излязоха Силвена Хубанова и Цветелина Гочкова. До финала стигнаха Искра Бочева и Дафина Славова. За Бочева това беше втори следващ край в Санта Марина и след отлична игра и цялостна готовност тя завоюва купата.

В смесените двойки до мача за първото място стигнаха Новицка-Балтов и Тодорова-Йорданов, като успеха отиде при Тодорова-Йорданов.

Победителите бяха наградени от представителя на домакините Калоян Крумов, който предложения състезатели и посетители да посетят комплекса и през септември, когато Санта Марина ще одобри отново фамилните тенис шампионати.

За искащите да напреднат в тениса Weekend Tour още веднъж провежда подготвителен лагер, като през тази година в заниманията се включиха 7 деца и 3 дами. Тренировките бяха водени от треньорите Петьо Тодоров и Владислав Караджов, а най-после всички получиха лакомства от изпълнителния шеф на тура Ивайло Цанков.

Следващата конкуренция от календара на фамилните тенис почивки е Хисаря, където местата се изчерпаха два дни след отварянето на регистрацията. Записването за RIU Pravets Open, който ще се организира от 26 до 28 юли, започва публично на 3 юни, като местата за присъединяване в шампионата са лимитирани.

Повече детайлности за тура, за идните надпревари и за изискванията за присъединяване можете на научите ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР