60 хиляди лева без ДДС дава парламентът за поддръжката на

...
60 хиляди лева без ДДС дава парламентът за поддръжката на
Коментари Харесай

60 бона за гласуване с биометрични данни в НС

60 хиляди лв. без Данък добавена стойност дава Народното събрание за поддръжката на системата за гласоподаване с биометрични данни.
Обществената поръчка за това към този момент е отворена. Срокът на осъществяването ѝ е 12 месеца.
Фирмата, която ще я завоюва, ще се ангажира да обезпечи извънгаранционната поддръжка на системата, включително компонентни елементи, превоз, програмен продукт и лиценз за него.
Системата за гласоподаване с биометрични данни за националните избранници проработи при започване на 2010 година Тя подсигурява 100% идентификация на всеки народен представител и по този начин се постави завършек на порочната процедура на гласуването с непознати карти.
Биометричните данни от 3 пръста на всеки депутат се съхраняват под формата на криптиран образец във всички пултове, което разрешава да се гласоподава от всяко място в залата. Търсенето и разпознаването в границите на тези 720 шаблона става за 2 секунди, след което се прави съпоставяне на биометричните данни с тези на картата с радиочестотна идентификация (RFID картата) на народния представител.
При съвпадане, пултът минава в режим на гласоподаване, като се задейства клавиатурата с трите бутона – "за ", "против " и "въздържал се ".
В пленарната зала е построено особено работно място за систематичен оператор, който следи и ръководи подсистемата за биометрични индикатори в действително време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР