60-годишният сливналия Пенчо Недев дари 10 000 лева на Отделението

...
60-годишният сливналия Пенчо Недев дари 10 000 лева на Отделението
Коментари Харесай

Българин, който живее в Чикаго, дари 10 000 лева на Отделението по неонатология на сливенската болница

60-годишният сливналия Пенчо Недев подари 10 000 лв. на Отделението по неонатология в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " -Сливен. Той връчи сумата на шефа на болничното заведение доктор Васислав Петров и началника на отделението доктор Таня Праматарова, оповестиха от лечебното заведение.

Пенчо Недев живее от 21 години в Чикаго, където има личен бизнес. Той е постоянен донор и от години оказва помощ на здравни и обществени заведения в България. Тази година е решил да подари на сливенската болница за Великден, когато е чествал 60-годишния си празник. Редовно се осведоми какво се случва в България и е наясно с живота в родината си. Смята, че би трябвало да се оказва помощ на нуждаещите се и всеки да бъде потребен за обществото, а не мисли единствено за себе си.

Д-р Праматарова заяви, че това е най-голямото подаяние, правено от физическо лице. Преди месеци синът на Пенчо Недев е дарил 4000 лв..

" Не съм изгубил религия, че можем да изградим доверие между тях, макар, че доста хора не могат да схванат за какво го върша. Помагам от години и се надявам към сходни дела да се причислят и други. Изненадан съм, че дарението от 10 000 лв. е най-голямото до момента, направено от жител, а не от компания или страната. Жалко е, тъй като в Сливен има доста хора, които имат благоприятни условия, само че не го вършат. По-лесно е да се намерят причини да не се прави нищо, само че от някъде би трябвало да се стартира. Българите все се оплакват, че нищо не се случва, само че положителното би трябвало да потегля от нас ", разяснява Недев, представен в известието на МБАЛ " Д-р Иван Селимински ".

" Държавата прави хубави неща, само че не тя е наша длъжница, а ние на нея. Трябват каузи, а не недоволства. Много се приказва против лекарите, атакуват ги, когато има случаи с съдбовен край. Не мога да допускам, че някой доктор става сутринта и отива на работа с концепцията да убие някой от пациентите си. Ние имаме прелестни лекари, които работят от сърце и са избавили живота на доста хора ", посочи донорът.

Пенчо Недев е безапелационен, че персоналният образец е доста значим, по тази причина го предава на децата и внуците си. Има наследник, щерка и четирима внука. Горд е, че е от Сливен и постоянно приказва за родния си град.

" Пенчо Недев е един доблестен човек, чийто образец се надявам да последват и други хора. Болницата постоянно има потребност от помощ, тъй като здравето на пациентите ни е най-важно и те заслужават по-добри условия и качествени здравни грижи ", сподели шефът на болничното заведение доктор Васислав Петров и от името на своите сътрудници благодари за направеното подаяние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР