60-годишният политик и журналист оглави германския футбол след няколко години

...
60-годишният политик и журналист оглави германския футбол след няколко години
Коментари Харесай

Новият президент на германския футбол все още има съмнения в Световното в Катар

60-годишният политик и публицист оглави немския футбол след няколко години на безтегловност и оставки на най-високо равнище. Очакванията към него са огромни. На футболно равнище той е управлявал районната федерация на Региона Среден Рейн, а в политиката е бил държавен секретар в Министерството на фамилията, децата, младежта, културата и спорта също в държавното управление на провинцията Северен Рейн-Вестфалия.

Противоречивото Световно състезание в емирството, обстановката с човешките права там и по какъв начин асоциацията би трябвало да реагира на него, първите въпроси пред Нойендорф не търпят отсрочване. " Това е тематиката на годината и ще остане такава. Моята сериозна позиция във връзка с Катар е добре известна ", споделя президентът, заради което страната ще " заеме ясна позиция " през идващите месеци. Но не прецизира каква тъкмо ще бъде тя.

Bernd Neuendorf, the recently voted President of the DFB, believes the idea of a European Super League is "an allout attack on the European sports model. "
— DW Sports (@dw_sports)
Той добави, че гледа на Световното състезание в Катар преди всичко като спортно събитие, само че сигурно не споделя ентусиазма на президента на ФИФА Джани Инфантино, че " светът би трябвало да се готви за най-голямото шоу в историята ". " Всичките информации за неналичието на съблюдаване на обикновени човешки права ме карат да си задавам доста въпроси. Вероятно персоналните си терзания ще разкрия в персонален диалог с Джани Инфантино. За мене Световното в Катар е спорно през цялото време и все още си остава такова ". След три месеца в офиса на президента на ГФС, Нойендорф се слага като съществена задача да обезпечи " непоклатимост след доста лидерски рецесии и финансови афери, раздрусали федерацията ".

Според него т.нар Суперлига няма да донесе особени изгоди на футбола като цяло. И тя опонира на европейския модел на развиването на спорта, споделя още Нойендорф. 12-те клуба, които предходната година бяха обединени към план, диктуван от Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, последователно изгубиха възторг. И поради политически напън в своите страни. Байерн и Германия пък бяха едни от стожерите в позицията на УЕФА. " За мене Суперлигата наподобява като " офанзива против общото богатство ". Основата на футбола е да има повече благоприятни условия за децата. А Суперлигата не работи в тази посока. Така че не можем да я подкрепим. Ако Суперлигата в миналото се реализира, тя ще отреже корените на играта, съобщи още новият водач на немския футбол.

Es wäre eigentlich so einfach:

Macht mit.
Engagiert euch.
Spielt's Fußball.
— Back2Bolzen (@Back2Bolzen)
В страната обаче има и едно ново придвижване за отпадане на прозвището " Маншафтът " на националния тим на страната. То се използваше преди време от чужденстранните медии, само че от 2015-а беше признато и от федерацията с концепцията да се следват стъпките на други водещи национални тимове с прозвища като Селесао (Бразилия), Трите лъва (Англия), Петлите (Франция). Двамата вицепрезиденти са срещу потреблението публично на този термин. Един от тях - Херман Винклер счита, че " надали някой от почитателите към момента се разпознава с този термин и затова с нашия народен тим ". На сходно мнение е и ханс-Йоахим Вацке.

Рекордьорът по брой мачове за националния тим Лотар Матеус е на тяхното мнение. И стартира с смешка: " Маншафтът сега сигурно не играе като тим, който желаеме да гледаме. Но не е неприятно да внесем малко прохлада и да измислим ново название ". " Ще го разясняваме в края на юли, сподели Нойендорф с изненада, че този проблем се приема за значим. Като хора, които компактно се придържат към обстоятелствата, от ГФС оповестиха следващите данни за тяхната активност. 2.21 милиона души са били картотекирани и са играли проведен футбол в страната през предходната година от които 2.02 милиона са мъже. Жените са 187 хиляди. И Нойендорф не е удовлетворен от тези резултати. Особено при дамите Германия има доста по-сериозен капацитет.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР