60-годишната лекарка Клеър Джерада, която е и бивша председателка на

...
60-годишната лекарка Клеър Джерада, която е и бивша председателка на
Коментари Харесай

Лекарка на 60 години се излекува в къщи: тялото мобилизира антителата ми! Ето как се е лекувала:

60-годишната лекарка Клеър Джерада, която е и някогашна председателка на Кралския лицей на персоналните лекари във Англия се оказа измежду първите пациенти, които са съумели да се преборят с ковид. Всичко почнало в началото с неразположение. 60-годишната лекарка го отдала на полета сред Ню Йорк и Лондон три дни по-рано. Когато американският президент Доналд Тръмп афишира изключително състояние в Съединени американски щати, тя към момента е там на конференция по психиатрия.

“Почувствах облекчение, че същия ден си потеглям. Даже отидох четири часа по-рано на летището ”, спомня си лекар Джерада.
Пристига в неделя в Лондон и на идващия ден е на работното си място като персонален доктор в Южен Лондон. Във вторник сутринта обаче се усеща много изморена и я мъчи суха кашлица. “Тя беше толкоз лека, че не ѝ обърнах съществено внимание и взех решение, че е по този начин наречената кабинна кашлица, която се получава след дълъг полет. Но скоро по-късно гърлото ми извънредно се възпали ”, споделя лекарката пред “Дейли мейл ”.
Възпаленото гърло не е присъщ симптом за болест с ковид, само че при нея по този начин се развива. Тя изяснява, че болката била като че ли някой пробожда гърлото ѝ с ножове. След това се появила висока температура и тресчица, поради което си помислила, че може да е ковид.

“Мисля дори, че незабавно разбрах, че е това, само че не бях изплашена, тъй като нямам други съществени болести. Здрава съм и вървя доста пешком ”, признава Джерада. Осъзнава, че не може да продължи да върви на работа и задава въпрос онлайн на английската здравна организация какво да прави. Разбира, че такава е процедурата съгласно последните инструкции. Когато обаче не получава отговор, отива да се изследва в локална болница.

Първоначално ѝ отхвърлят, защото се е върнала от Съединени американски щати. Страната по това време не е измежду рисковите страни с доста случаи на болест. Налага се докторката да изясни, че в Ню Йорк има към този момент оповестено изключително състояние. “Знаех, че това е ковид, защото нормално не болен съм. Грипният сезон към този момент отминава, а и аз имам противогрипна ваксина ”, изяснява Джерада. А и стихийното развиване на обстановката ѝ подсказва, че е по този начин.

Часове след първите признаци към този момент не може да яде

В продължение на два дни нищо не може да постави в устата си, защото има железен привкус.
Насилва се да пие доста течности – лимонада и битерлимон. Опитва и чай, само че не съумява, защото изпитва ужасна болежка. Устата и носът ѝ са цялостни с афти.

“Исках единствено да дремя и си помислих, че би трябвало да си повеждам видеодневник, само че даже мисълта, че би трябвало да държа телефон в ръката си, ми изглеждаше прекомерно огромно натоварване. Вземах по два парацетамола на всеки осем часа ”, споделя лекарката.

През цялото време брачният партньор ѝ Саймън спи в друга стая.
Използват разнообразни кърпи, съдове за хранене и се разминават на разстояние. Той към момента не се е разболял, макар че живеят в едно и също жилище. Двамата са се самоизолирали и разчитат на помощ от съседи. Един им разхожда кучето, различен им носи храна.

Доктор Джерада е безапелационна, че би трябвало да се спрат обществените контакти, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. Преди 15 година е боледувала от грип, само че тогава всичко минало за половин ден. Сегашното прекарване обаче било най-тежкото в живота ѝ.

“В продължение на няколко дни единственото нещо, което можех да върша, е да дремя. Никога не съм спала толкоз дълго ”, споделя лекарката.
Когато от болничното заведение ѝ се обаждат на петия ден, с цел да ѝ оповестят, че е инфектирана с ковид, тя даже не се изплашва, тъй като към този момент се чувствала по-добре. Високата температура към този момент била спаднала, кашлицата си е отишла и към този момент не се нуждае от парацетамол. На идващия ден изяжда една пилешка чорба, а в неделя, седмица след завръщането си в Съединени американски щати, стартира да се храни и с други неща, които съседите им носят.

“За благополучие, брачният партньор ми е добре и нито един от хората, с които бях влизала в контакт в Лондон, не се е разболял. Вчера се почувствах толкоз добре, че ми се прииска да изляза на открито. Но единствено отворих вратата и застанах на прага с маска на разположение, с цел да подишам чист въздух ”, споделя Джерада. По думите ѝ множеството хора се отнасят със състрадание към нея и са сюрпризирани, когато им каже, че има ковид. Питат я за доста неща, защото очевидно в никакъв случай не са срещали различен, измъчен от страшната болест, тормозеща света сега.
За 35 години работа като доктор тя е виждала доста страшни неща, в това число зараза от менингит и от вируса ТОРС. Смята, че коронавирусът е доста по-плашещ поради вредите, които нанася върху обществото и стопанската система. Можела е да спре самоизолирането 5 дни откакто се почувствала по-добре. Решила е да остане у дома обаче още една седмица, с цел да е сигурна, че няма да болести различен.

“Без подозрение това е тежка болест с по-висока смъртност от елементарния грип, макар че съм чувала за случаи, при които деянията на заболяването са толкоз леки, че хората не схващат, че са се заразили ”, показва някогашната председателка на Кралския лицей на персоналните лекари във Англия.
Според нея всички се опасяваме в този момент, тъй като не знаем защо става дума. Нейното лекуване е траяло общо седем дни, което се счита за най-често срещан случай.
“60-годишното ми тяло сътвори отбрана против новия вирус, като активизира моите антитела
и отбрани белите ми дробове, бъбреците и сърцето против това нахлуване ”, изяснява Джерада. Тя към този момент се усеща възобновена, макар че има още болки в гърлото и афти в устата и носа. И счита, че болшинството от хората, които се изправят на борба с вируса, ще излязат спечелили.

Д-р Джерада даде серия от изявленията за английски медии, с цел да насърчи хората да не изпадат в суматоха и да не търсят лекарска помощ непременно, защото в същия миг има доста по-нуждаещи се.

Инфо: зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР