60-годишната жена късно осъзнала, че е попаднала в капана на

...
60-годишната жена късно осъзнала, че е попаднала в капана на
Коментари Харесай

Бургазлийка „помогна“ на полицията, даде им 40 хил. лв., за да заловят ало мошеници

60-годишната жена късно осъзнала, че е попаднала в клопката на група измамници

60-годишна бургазлийка от жк. „ Зорница “ попадна в клопката на група ало измамници, се оповестява в днешната полицейска хроника. Жената „ помогнала “ на чиновници на Министерство на вътрешните работи да заловят мошениците. Поне такава версия й показал по телефона чужд мъжки глас, който неведнъж й звънял и зовял за „ поддръжка в полицейските дейности “.

Бургазлийката събрала всичките си спестявания – 40 000 лева Сложила пачките в една торба, както и три дебитни карти на разнообразни банки и я оставила наоколо до някогашния магазин „ Пикадили “ в к-с „ Изгрев “.

На 02.04.т.г. към 00.30 ч. осъзнала, че в действителност е била подмамена и незабавно подала сигнал в Пето Районно ръководство. Обяснила, че е била въведена в подвеждане по схемата „ оказване на подпомагане на полицията за залавяне на група телефонни измамници “.

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности от чиновници от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас и Пето Районно ръководство – Бургас, на Граничен контролно-пропусквателен пункт «Дунав мост» е арестувана 47-годишна софиянка, която в качеството си на „ муле “ взела торбата на 60-годишната бургазлийка и се отправила към Румъния.

По информация на Флагман.бг това е Надя Александрова от София, престъпно проявена и осъждана за сходни закононарушения, свързани с ало измами.

Задържаната направила цялостни признания и разказа механизма на осъществената телефонна машинация. С прокурорско разпореждане на Надя е наложена мярка „ задържане под стража “ за период до 72 часа.

Работата по документиране на случая продължава от чиновници на Пето Районно ръководство - Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР