60-годишен петричанин, задържан за наркотици, почина в следствения арест на

...
60-годишен петричанин, задържан за наркотици, почина в следствения арест на
Коментари Харесай

Стана ясно чий е трупът в благоевградската пандела! Името му е свързано със скандалното ексченге Георги Комов

60-годишен петричанин, арестуван за опиати, умря в следствения арест на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Инцидентът стана през вчерашния ден следобяд в една от клетките, където бил заключен Николай Барбутов. На арестанта му станало неприятно и потърсил помощ. Докато пристигнала колата за спешна помощ, той умрял. Вероятната причина за неочакваната му гибел е инфаркт. За случая е осведомена полицията, а районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки през вчерашния ден персонално се зае с следствието. Снети са пояснения от охранителите на ареста, следва аутопсия на натрупа, прецизира struma.bg.

Николай Барбутов е в следствения арест от 29 юни, когато окръжният арбитър Илияна Стоилова му постанова мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по обвиняване за опиати. Той е махленски като подстрекател и помощник на ексченгето Георги Комов, който на 27 юни е арестуван преди Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата с 210 грама хероин. Дрогата е открита в тайника на лек автомобил „ Мазда “, ръководен от 48-годишния някогашен служител на реда. След това е задържан Николай Барбутов за съучастничество в разрушения от антимафиотите наркоканал. Той се занимавал със земеделие и е измежду многочислените съкооператори в петричките оранжерии.

Това не е първата гибел в следствения арест. На 8 април 2013 година 39-годишният благоевградчанин Иван Михайлов се обеси с чаршаф в помещение за краткотрайно задържане на 1-во РУП, откакто бе хванат да кара пийнал. След случая бе формирано досъдебно произвеждане за гибел по несъобразителност против незнаен причинител. На дежурния служител на реда Илиян Райчев, който бил на поста за видеонаблюдение, бе повдигнато обвиняване за повърхностно носене на службата, което след 8 месеца бе прекъснато, заради липса на данни за закононарушение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР