60-годишен общински служител от Вълчи дол е задържан за лихварство

...
60-годишен общински служител от Вълчи дол е задържан за лихварство
Коментари Харесай

Схема за корпоративен вот: Задържаха мъж за лихварство и купуване на гласове

60-годишен общински чиновник от Вълчи дол е арестуван за лихварство и подозрения за пазаруване на гласове. От полицията във Варна оповестиха, че мъжът е раздавал пари с огромна рента на негови подчинени и на обществено слаби хора и по този начин е провел скица за корпоративен избор. Полицията към момента обяснява за коя партия е работил.

Задържаният мъж е началник на Общинското дружество „ Благоустрояване и комунално стопанство “ в Община Вълчи дол. Около обяд той беше изведен с белезници от работното му място. Разследващите са претърсили дома, офиса и двата му автомобила.

" По време на претърсванията са открити бележник с имена на длъжници, записи от заповеди, голям брой пълномощни на длъжници, които са упълномощавали лицето да се разпорежда с имущество, преносим компютър, копие от персонални карти, предварителни контракти, златни украшения ", изясни ст. комисар Атанас Михов, шеф на Областната дирекция на полицията във Варна.

Мъжът давал заеми на свои чиновници против огромна годишна рента, която достигала 60%. Така държал според длъжниците.

" Едновременно с това се ревизират и сигнали въпросното лице да е оказвало давление на своите длъжници, които са и негови подчинени да гласоподават за избрана партия ", сподели шефът на полицията във Варна.

Общинският чиновник във Вълчи дол е арестуван за 24 часа. Предстои прокуратурата да му повдигне обвиняване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР