60-годишен кипърски бизнесмен прегази умишлено и уби с джипа си

...
60-годишен кипърски бизнесмен прегази умишлено и уби с джипа си
Коментари Харесай

Бизнесмен прегази умишлено крадец, влязъл във фермата му

60-годишен кипърски предприемач прегази съзнателно и умъртви с джипа си крадец в пловдивското село Болярино, оповестиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал в нощта на събота против неделя. Собственикът на ферма Д.П. засякал три лица от с. Белозем, обл. Пловдив, при опит за осъществяване на кражба на люцерна и на селскостопански животни. След като ги видял, той се качил в автомобила си „ Форд Рейнджър “ и ги подгонил. Тримата мъже се разбягали в разнообразни направления. На към 600 метра от фермата бизнесменът успял да застигне единия от тях – П.Г., на 30 година, като го блъснал с автомобила си. По първична информация бизнесменът се опитал да открие и другите двама апаши, само че не съумял.

Кипърецът е арестуван от прокуратурата за 72 часа и е упрекнат, че е " нарушил разпоредбите за придвижване, като в резултат на пътнотранспортно произшествие съзнателно е предизвикал гибел на 30-годишния П.Г. ". Три буса жандармеристи са пратени да пазят фермата му, защото локални роми от Болярино заплашвали, че ще я възпламенят.

Установено е, че починалият П.Г. има 14 присъди, включително и за кражба на коне от притежателя на фермата Д.П. през 2011 година За това е бил осъден на седем години отнемане от независимост, които е изтърпял. Другите две лица - А.Г. и А.И., съумели да избягат и по-късно били арестувани от полицията. Те също са с богато правосъдно минало. А.Г. е осъждан 9 пъти (осем пъти за обири и веднъж за грабеж), като е излязъл от пандиза през септември 2018 година Той е бил наказан на 2 години и 8 месеца отнемане от свобода за обири на крави от разнообразни притежатели, всред които е и собственикът на фермата Д.П. А.И. пък е осъждан два пъти за обири. „ Обвиняемите А.Г. и А.И. са арестувани за период от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. По досъдебното произвеждане ще бъдат разпитани очевидци и назначени експертизи “, посочи Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив. 

Преди години кипърецът спечелил на търг някогашния икономически двор и го трансформирал в модерна кравеферма. Освен това разполага и със земи, на които отглежда фураж. Инвестирал е и в остарели къщи, които реновира и настанява служащите си. Обиран е нееднократно от крадци, а преди три години бил запален и домът му. Тогава предприемачът бил заставен да се реалокира да живее във фермата си.

" Няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, с цел да пази реда ", съобщи пред БНР през вчерашния ден кметицата на село Болярино Стефка Милиева. Тя отхвърли да знае за закани против притежателя на фермата, само че позволи, че може и да има. Милиева посочи, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР