60-годишен баща на две деца живее цял живот с половин

...
60-годишен баща на две деца живее цял живот с половин
Коментари Харесай

Бивш военен разбра, че е живял с половин мозък

60-годишен татко на две деца живее цялостен живот с половин мозък, настояват доктори.

Руският пенсионер въобще не подозирал, че в лявото му полукълбо на черепа е празна празнина. Инжинерът е служил в Червената войска, приключил е сполучливо университет и е построил семейство без никакви здравословни проблеми.

Медиците в Москва откриват този разтърсващ факт по време на компютърна томография на мозъка, откакто пациентът е признат в болница след микроинсулт, написа " Дейли мейл ".

Изключително рядко изчезналите елементи от мозъка предизвикват тежка степен на неработоспособност или ранна гибел, още в детска възраст. Но казусът с този човек, без съвсем никакви признаци, е неповторим, споделят лекарите.

Дефектът евентуално се е образувал още по време на ембрионалното развиване на плода, разясняват още експертите. Ако технологията бе задоволително напреднала през 50-те години, с цел да го забележи, несъмнено щяха да посъветват майката да помята, прибавят те.

" Пациентът е признат в болница в южната част на Москва след исхемична офанзива. Това е нарушаване на кръвообращението в мозъка. Мъжът имаше проблеми с придвижването на ръката си и крайници ", изяснява невроложката доктор Марина Аникина.

" Рентгенолозите вършат компютърна томография на главата му и са озадачени - частта от мозъка на пенсионера, където се допуска, че исхемичната офанзива се е случила, въобще не съществува. Вместо лявата част от мозъка на компютърната графика се вижда черно леке - празнина ", споделя още тя.

Докторите стигат до заключението, че през целия живот на мъжа дясната част от мозъка му е изпълнявала всички функционалности. По принцип лявата страна на мозъка управлява дясната страна на тялото и се оправя със задания, свързани с логиката, да вземем за пример просвета и математиката.

Руснакът декларирал пред медиците: " Живял съм естествен живот, нищо не ме е тормозило ".

Той споделил, че имал обикновено детство, без никакви проблеми, свързани с неговото физическо и психическо развиване или зрение.

Успешно приключил учебно заведение и постъпил в университет, който приключил с тапия за инженер. След това служил в руската войска, а до пенсия изкарал като експерт по специалността си във фабрика.

" Очевидно при загубата на едното мозъчно полукълбо в този случай, другото се е сдобило с всичките функционалности ", разяснява доктор Аникина.

Не е изяснено какво изпълва черната празнина в мозъка му. В сходни редки положения детето се ражда без част от твърдата тъкан на мозъка и течност запълва мястото ѝ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР