60 години след като напуска Милано като скромен чирак, днес

...
60 години след като напуска Милано като скромен чирак, днес
Коментари Харесай

Вторият най-богат италианец, собственик на Ray-Ban, прави голям залог в банковия сектор

60 години откакто напуща Милано като непретенциозен чирак, през днешния ден милиардерът Леонардо дел Векио е подготвен да направи огромно завръщане в бизнес центъра на Италия, като усили инвестицията си в една от огромните локални банки.

През предходната година предприемачът, който дължи триумфа си на първокласната марка очила Ray-Ban, разгласи изненадваща инвестиция в размер на 1 милиард $ във финансовата промишленост в Милано. Сега 84-годишният милиардер желае да усили каузи си в банката до 20%, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

И към този миг Векио е най-големият акционер в Mediobanca с дял от 10% от акциите ѝ. Също по този начин той е притежател на производителя Luxottica, част от който е и марката Rey-Ban, само че търси разнообразни благоприятни условия за диверсифициране на вложенията си.

Според информацията негови представители към този момент са водили неофициални диалози със чиновници от Централната банка на Италия и Европейската централна банка (ЕЦБ).

С общо чисто благосъстояние от 25,3 милиарда $ Леонардо дел Векио е вторият най-заможен човек в Италия след Джовани Фереро - притежателят на производителя на Nutella и Ferrero Rocher.

Основната част от финансовото му положение или 21,2 милиарда $ от него е под формата на активи в колоса EssilorLuxottica. Заедно с Mediobanca той има още присъединяване в Covivio - капиталова компания, профилирана в имотния бранш, както и в застрахователя Generali.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР