60 глоби са наложени на пловдивските превозвачи само за две

...
60 глоби са наложени на пловдивските превозвачи само за две
Коментари Харесай

60 глоби за липса на климатик в автобусите в Пловдив – кога трябва шофьорите да ги пускат?

60 санкции са наложени на пловдивските превозвачи единствено за две седмици поради липса на климатици в градския превоз.
Прочетете още
„ Ще продължаваме да глобяваме, има ясни правила в договорите. Не се интересуваме от повода за неналичието на климатик. Глобите ще бъдат удържани от превозвачите при  идващите заплащания на обезщетения ”, съобщи шефът на ОКТ Георги Стоилов. Санкцията за неработеща климатична апаратура е 300 лв..

Проверка на TrafficNews сподели, че от 5 рейса, едвам в един има работеща климатична апаратура. В останалите автобуси температурите бяха по-високи от вън, а някои стигаха до 38 градуса.

Чести са и разногласията сред водачи и кондуктори с пасажери – по какъв начин и при какви условия би трябвало да работи климатика. Два от митовете са, че в случай че има 80% отваряеми прозорци климатичните съоръжения не са наложителни.

И в трите съглашение сред компаниите и градските власти  - от 2016, 2018 и 2021 година има едни и същи условия. Те са, че всички рейсове от 29-те линии на Пловдив ТРЯБВА наложително да са с климатична апаратура.

В най-стария контракт от 2016 година е записано, че наложително условие е да спускат климатиците при температура на въздуха на открито от над 28 градуса. В другите два контракта е записано:

 „ Да поддържат удобна температура сред 18 и 25 градуса в целия салон на рейса, като при потребност пискат климатична или отоплителна апаратура ”

С други думи – даже в 10:00 сутринта, в случай че температурата в рейса е над 25 градуса, водачите са наложителни да пуснат климатика.

Често обаче това не се случва и след спор сред пасажери и водачи,  в рейса продължава да е горещина.  Всеки пловдивчанин обаче може да подава сигнали и Община Пловдив, която да глоби превозвачите. Независимо дали е поради щета на инсталацията или отвращение на водача. Сигналите може да се подават в ОКТ, където да глобяват превозвачите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР