60 електрически автобуси, от които 40 тип соло“ и 20

...
60 електрически автобуси, от които 40 тип соло“ и 20
Коментари Харесай

Община Варна ще достави 60 нови електрически автобуса

60 електрически рейсове, от които 40 вид „ соло “ и 20 вид „ съчленен “, 60 броя зарядни станции за постепенно зареждане и 2 броя за бързо зареждане ще бъдат доставени по план „ Екологично чист превоз за Варна “, който се осъществя от Община Варна по Оперативна програма „ Околна среда “.

Целта на плана е да способства за възстановяване на качеството на атмосферния въздух, чрез понижаване на равнищата на фини прахови частици и азотни оксиди, запазване на околната и повишение на качеството на услугите в публичния превоз. Това заяви на конференция през днешния ден ръководителят на плана Младен Иванов, в наличието на екипа по плана.

Екологичните транспортни средства ще обновят парка на общинската компания „ Градски превоз “. Автобусите вид „ соло “ са с приблизителна дължина 12 метра и 20 броя седящи места, а съчленените – с приблизителна дължина 18 метра, с най-малко 36 седящи места. Те ще бъдат оборудвани с ABS и ASR системи, които обезпечават сигурност при шофиране, с акумулатори от модулен вид, с опция за замяна, оборудвани с климатик, в допълнение отопление и рампа за трудноподвижни лица и детски колички. 60-те зарядни станции ще бъдат инсталирани в депото на „ Градски превоз “, а станциите за бързо зареждане – на обръщачите на Почивка и „ Вл. Варненчик “. Очаква се новите рейсове да бъдат доставени в края на месец септември при започване на октомври, изясни още Младен Иванов.

Стойността на плана е 85,47 млн. лева, от които съвсем 70 млн. лева безплатна финансова помощ и 15,4 млн. лева са средства, обезпечени от Община Варна.

Това е следващ план по европейска проглама, създаден от екип на Община Варна, за поетапно възобновяване на автомобилния парк на публичния градски превоз. До момента са сполучливо осъществени още три плана, в границите на които бяха закупени 85 нови рейса и 30 тролейбуса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР