60 електрически автобуса трябва да тръгнат по варненските улици. Те

...
60 електрически автобуса трябва да тръгнат по варненските улици. Те
Коментари Харесай

Кога варненци ще могат да ползват новите електробуси в града?

60 електрически рейса би трябвало да тръгнат по варненските улици. Те са част от автопарка на градския превоз, само че поради разнообразни процедури, които би трябвало да бъдат осъществени, към момента не могат да влязат в употреба.

Автобусите се задвижват от електричество, което няма от кое място да вземат, тъй като в морския град още няма построени станции за зареждането им. Такива се чака да бъдат направени до май месец, разяснява Николай Антонов, изпълнителен шеф на " Градски превоз " - Варна.

" Все още не можем да ги пуснем, защото би трябвало да се изградят нужните предварителни уреди, би трябвало да се преработят и трафопостовете. В момента тече процедурата по желание на реализатор ", уточни той

Очакванията са да бъдат построени 60 станции, като всеки един рейс ще си има своя обособена. Ще бъдат издигнати и две станции за бързо зареждане на двете крайни спирки по маршрута на електробусите.

Новите рейсове ще вървят по всички линии, създават и се съответните графици. Един рейс може да измине към 300 км за едно зареждане.

Повече вижте в директното включване на Деян Михайлов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР