60 души от сeло Розино са арестувани тази нощ. Те

...
60 души от сeло Розино са арестувани тази нощ. Те
Коментари Харесай

Арестуваха 60 души в село Розино, сред тях - и непълнолетен

60 души от сeло Розино са задържани тази нощ. Те са отведени в ареста на РУ-Карлово при профилирана полицейска акция, написа " 24 часа ".

Арестуван е и малолетен. Срещу него има формирано бързо произвеждане за машинация.

Акцията е разпоредена от шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 33-има от арестуваните са престъпно проявени.

По време на интервенцията са тествани 42 адреса, 106 лица, 26 коли. Съставени са 16 акта по закона за персоналните документи и един - по закона за горите. Започнато е досъдебно произвеждане за безчинство против 5 мъже и една жена, които са арестувани в РУ-Карлово.

Трето досъдебно произвеждане е стартирано за незаконен тютюн. Открити са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол.

Намерени са и три нелегално притежавани пушки. Акцията се организира откакто на 31 януари шефът на локалната полиция старши комисар Йордан Рогачев е изпратил искане до кмета на Карлово за срутване на противозаконни постройки в селата Розино и Христо Даново. От общината не са подхванали дейности.

Припомняме, през юни 2019 година имаше всеобщо сборичкване сред два цигански клана в пловдивското село Розино. Причина за напрежението бе скандал сред циганските семейства Сребреви и Искендерови. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР