60 души да те замерят с камъни, това е сериозна

...
60 души да те замерят с камъни, това е сериозна
Коментари Харесай

Радулов след репортажа на Sky News: 60 души да те замерят с камъни, е заплаха за живота

60 души да те замерят с камъни, това е сериозна опасност за живота. Ако българският служител на реда е стрелял, това е било изцяло правомерно.

Това разяснява в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов.

Той и някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов разясниха репортажа на Sky News, в който се споделя, че български граничен служител на реда е прострелял 19-годишен сирийски емигрант. Българските управляващи отхвърлят да има данни за изстрели на браздата. Според Министерство на вътрешните работи на 1 октомври група от към 65 индивида се пробва да премине нелегално българо-турската граница. След като са видяни от патрул, за малко се изтеглят от граничната вадичка, само че по-късно се връщат и стартират да хвърлят камъни и горящи предмети по българските служители на реда. Един от нашите униформени е потърпевш.

„ По данни от ведомството на 1 октомври група от към 65 индивида се пробва да премине нелегално българо-турската граница. След като са видяни от патрул, за малко се изтеглят от граничната вадичка, само че по-късно се връщат и стартират да хвърлят камъни и горящи предмети по българските служители на реда. Един от нашите униформени е потърпевш. Нанесени са вреди по служебния автомобил и охранителната кабинка.

„ Оградата е строена във вътрешността в българската територия, тя не е границата сред България и Турция. Този видеоклип, който гледахме, на него не видях служители на реда ”, разяснява Йордан Божилов.

И напомни, че ролята на служителите на реда е да отхвърлен мигрантския напън на зелената граница.

Николай Радулов пък разяснява, че след случая с убития български служител на реда край Елхово, служебният вътрешен министър е разписал разрешение да се употребява оръжие.

„ Ако против теб има една нападателна навалица, която се пробва да те убие – 60 души да те замерят с камъни, е сериозна опасност за живота. Ако нашият служител на реда е стрелял, това е било изцяло правомерно ”, сподели Радулов. То изясни, че това са патрули от двама души, от време на време има и куче.

„ Преминаването през зелената граница е закононарушение по Наказателния кодекс. Гранична полиция е длъжна да ни пази от нападателни мигранти. Всички мигранти, които минават през зелена граница, аз ги смятам за нападателни – те са без документи, не знаем какви са, съзнателно са унищожени документите им. Не могат да минат през граничния пункт, тъй като от там най-вероятно ще ги върнат. Или в случай че влязат в България, ще ги върнат в страната, от която са. Тези настояват, че са сирийци. Силно се колебая, че са сирийци ”, разяснява още някогашният основен секретар.

„ Терористичните организации бутат напред деца ”, сподели Радулов. „ Не е толкоз просто както наподобява. Има разлика сред правозащитните организации и действителния закон на страната. Те настояват, че това е свободно придвижване на хора и е европейска полезност. Не, това е като контрабандата. Тогава би трябвало да твърдим, че контрабандата е свободно придвижване на артикули. Всичко би трябвало да става законно тогава ”, сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР