6 септември 1885 година е най-големият урок в българската история

...
6 септември 1885 година е най-големият урок в българската история
Коментари Харесай

Йотова: Съединението обедини всички българи срещу неправдата

" 6 септември 1885 година е най-големият урок в българската история по единство в мисли, усеща и каузи ". Това написа във Facebook вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка Съединението на България.

На днешната дата преди 137 години е оповестено Съединението на Княжество България с Източна Румелия, което е първата стъпка към разрешаването на българския народен въпрос и отхвърлянето на тежките клаузи на Берлинския конгрес.

„ Един завет сплоти всички българи против неправдата. Един народ със храброст и самочувствие дръзна да се изправи против кроежите на Великите сили, против това някой различен да взема решение ориста му. И съумя! “, написа Йотова.

Тя акцентира, че Съединението е непомръкващ образец за отстоявана отговорност пред поколенията преди и поколенията след.

„ Духът на Съединението не е затворен в избледняващите страници на историята. Духът на Съединението е в силата на всички българи през днешния ден дружно да реализираме по-добро бъдеще за децата си. Черпим сили и ентусиазъм от исторически образци като 6 септември 1885 година - когато сме дружно, съумяваме! Честит празник! Да пребъде България! ", поздрави вицепрезидентът Йотова.

6 септември 1885 година е най-големият урок в българската история по единство в мисли, усеща и каузи. Един завет...
Posted by on
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР