6 от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват

...
6 от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват
Коментари Харесай

Решено е всички български моряци от задържаните в Румъния кораби да бъдат освободени

" 6 от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват към България и към този момент би трябвало да са на българска територия. Постигнахме това, за което се борихме - да бъдат освободени десетимата моряци. Остават 4 индивида - тримата капитани и един от моряците. Те ще останат на един от трите кораба, който към момента не е запечатан от прокуратурата да прекарат нощта и сутринта в 9 да си тръгнат към България ", съобщи в събота вечер пред Българска национална телевизия Радко Влайков, дипломат на България в Букурещ.

По думите му до това решение се е стигнало, откакто българските капитани са упорствали да участват на запечатването на корабите.

" Това е повече от обикновено - да напущат последни кораба. Приключил разпитът на втория капитан на единия от трите плавателни съда, като всеки миг завършва и на третия, само че решенията, които ще бъдат взети от тези два разпита, към този момент на практика са взети ", добави Радко Влайков.

Посланикът уточни пред Българска телеграфна агенция, че корабите ще бъдат арестувани и запечатани с прокурорска заповед. Предвид късния час, в който ще приключат разпитите, румънските управляващи евентуално ще разрешат на моряци, които не съумеят да се приберат довечера във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан на следващия ден заран, добави той.

Относно това дали ще бъдат повдигнати обвинявания на моряците, посланикът ни в Букурещ разяснява, че фактът, че те са пуснати на този стадий е много насърчителен.

" Характерът на евентуални обвинявания е подобен, който не изисква тяхното задържане. Единият от разпитите и в този миг продължава да тече ", сподели още дипломат Радко Влайков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР