6% от европейците нямат нито един жив близък човек, от

...
6% от европейците нямат нито един жив близък човек, от
Коментари Харесай

6% от европейците нямат нито един жив близък човек

6% от европейците нямат нито един жив непосредствен човек, от който да изискат помощ при потребност или с който да споделят нещо персонално.

Данните на Европейската статистическа работа Евростат за 2015 година демонстрират, че у нас този % е под междинния - 4.7% няма от кого да потърсят помощ, също толкоз няма на кого да се доверят. Хубавото е, че делът на първите понижава по отношение на 2013 година - тогава е бил 7.7 на 100. Отчуждеността сред хората също намалява - през 2013-а 90.5% от хората са споделили, че има на кого да кажат нещо персонално, а две години по-късно процентът им към този момент е 96.2%.

Проучването е измежду популацията над 16 години.

Най-трудно е в Италия - 13% от жителите не могат да изискат помощ от никого, 12% няма на кого да се доверят. Мъчно желаят помощ и в Люксембург - 12.9% споделят " Няма от кого ". 12.7% от французите не могат да предолеят бариерата и да споделят.

Положението наподобява най-добре в Чехия, Финландия, Словакия и Швеция, където единствено 2% от хората споделят, че няма от кого да изискат помощ при потребност. Най-свободно споделят в Кипър, Испания, Словакия, Чехия и Унгария. В тези страни още веднъж единствено 2 на 100 считат, че нито един от роднините и познатите им не заслужава доверието им.

Ниските приходи се отразяват на обществената изолираност. В тези европейски страни хората странят повече от другите, в сравнение с в страните с висок стандарт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР