6 млрд. души ще работят ежедневно с облачни данни през

...
6 млрд. души ще работят ежедневно с облачни данни през
Коментари Харесай

6 млрд. души ще работят ежедневно с облачни данни през 2025 г.

6 милиарда души ще работят всекидневно с облачни данни през 2025 година
Около 6 милиарда души всекидневно ще работят с облачни данни през 2025 година, което съставлява към 75% от популацията на планетата Земя. Това демонстрира проучване, извършено от Seagate и IDC.

Сега всекидневно работят с такива данни към 5 милиарда души. При това броят на непрекъснато употребяваните мобилни устройства ще нарасне до 150 милиарда. Всеки консуматор ще се включва към мрежата най-малко веднъж на 18 секунди. Тази периодичност ще бъде обусловена от огромния брой устройства.

Според създателите на проучването към 2020 година количеството данни в обществените облаци ще надвиши размера на информация на употребяваните устройства, а през 2021 година - ще стане по-голяма, в сравнение с в центровете за култивиране на данни.

В проучването се отбелязва, че огромна част от данните през 2025 година ще се създават в Китай и страните от Азиатско-Тихоокеанската зона. Общият размер на данни към 2025 година ще нарасне пет пъти спрямо 2017 година до 175 зетабайта /1 зетабайт е еднакъв на 1 трилион гигабайта/. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР