6 млрд. долара ще раздадат на турските граждани президентът Реджеп

...
6 млрд. долара ще раздадат на турските граждани президентът Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган раздава предизборно $6 милиарда

6 милиарда $ ще раздадат на турските жители президентът Реджеп Ердоган и държавното управление дни преди предварителния избор, плануван за 24 юни, заяви електронното издание "Политико ".

От финансовите бонуси ще се възползват над 12 млн. пенсионери, които ще получат в допълнение по 244 $ (по 1000 турски лири) преди двата най-големи мюсюлмански празника през годината, ще бъдат увеличени и обществените заплащания, които хората на възраст над 65 година получават на всеки три месеца - от сегашните 65 $ (265 лири) на 120 $ (500 лири).

Правителството е внесло за утвърждение в Народното събрание специфичния финансов пакет, целящ "преструктуриране на задължения и обществена промяна ", разгласи още министър председателят. Освен финансови
бонуси за над 12 млн. пенсионери той включва схеми за преструктуриране на задължения на жителите, насъбрани от неплатени налози и разнообразни типове санкции, дължими към държавни институции.

"Чрез този пакет решаваме проблемите, които жителите имат с институциите ", изясни Йълдъръм. Той добави, че турците би трябвало да подадат до края на юли молби, с цел да се възползват от този пакет. Властите също по този начин подхващат ограничения и за узаконяването на съвсем 13 млн. постройки на територията на цялата страна. На притежателите им ще бъдат издадени специфични документи.



В средата на април Ердоган изненадващо разгласи, че в Турция ще се проведат предварителни избори на 24 юни. Това ще форсира прекосяването на страната към президентска система на ръководство, която беше утвърдена от турците на референдум през април м.г.

Редовният избор за парламент и президент трябваше да се състои през ноември 2019 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР