6 милиона и 600 хиляди са избирателите, като в България

...
6 милиона и 600 хиляди са избирателите, като в България
Коментари Харесай

Михаил Константинов: След изборите ГЕРБ-СДС ще имат между 72 и 75 депутата

6 милиона и 600 хиляди са гласоподавателите, като в България те са 5 милиона и 200 хиляди, съобщи проф. Константинов

Два разновидността за изборите показа математикът проф. Михаил Константинов. Една партия е на кантар за 49-отия парламент. Друга - Има Такъв Народ, въобще не влиза в Народното събрание, сочат сметките на изборния експерт, стана ясно в ефира на.

В единия вид „ Български напредък ” на Стефан Янев влиза в Народното събрание и той ще се състои от 6 партии. ГЕРБ-СДС ще имат 72 депутати, ПП-ДБ - 64, Движение за права и свободи - 36, „ Възраждане ” - 30, БСП-27, „ Български напредък ” - 11.

Във втория вид в Народното събрание са единствено 5 сили и те се разпределят по този начин: ГЕРБ-СДС ще имат 75 депутати, ПП-ДБ - 67, Движение за права и свободи - 38, „ Възраждане ” - 32, Българска социалистическа партия - 28.

" Не би трябвало да се нагнетява ненужно напрежение, както се прави постоянно преди избори. Ще се оправим, както сме се справяли постоянно. Резултатите ще бъдат правилно регистрирани ", увери математикът.

" Най-интересно ще е разпределението сред партиите. Това по какъв начин са разпределени мандатите по региони, няма никакво значение за изборния резултат, просто тъй като те се дефинират на национално равнище. Броят, който всяка партия ще завоюва, безусловно не зависи от мандатите. И това би трябвало да е ясно ", сподели проф. Константинов.

" Нашата система е извънредно пропорционална на национално равнище и нерационална на районно. Затова математически резултатът няма по какъв начин да даде пропорция и на национално, и на районно равнище ", добави той.

" В София ще има четири мандата повече. Столицата не се усили толкоз, колкото си мислим и колкото се приказва непрекъснато. Имаме много неправилна визия за числата. Българите по света и в България са 8 милиона и 200 хиляди - като в България са 6 млн. и половина. Извън границите на страната има 1 милион и 700 хиляди. Това демонстрират цифрите ", сподели специалистът.

" 6 милиона и 600 хиляди са гласоподавателите, като в България те са 5 милиона и 200 хиляди. Тези цифри дефинират картината на българското електорално тяло. Всичко останало са конспирации ", безапелационен е проф. Константинов.

На въпрос до каква степен въздействат на изборния резултат по този начин наречените " мъртви души " и " фантоми ", проф. Константинов отвърна по този начин: " На две места у нас не може да се гласоподава. Ловим ги просто! Аз персонално съм ловил към 20 пъти! Не имам вяра обаче, всички толкоз да разчитат на по този начин наречените " мъртви души " и " фантоми ". Лека интрига е това. Накрая отново думите на Сталин излизат правилни - че не е значимо кой по какъв начин гласоподава, а кой брои резултатите. Валидно е и до момента. ”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР