6 лица са арестувани по разследването в община Червен бряг,

...
6 лица са арестувани по разследването в община Червен бряг,
Коментари Харесай

Иван Гешев препоръча на кметовете да си ъпдейнтнат ситуацията

6 лица са задържани по следствието в община Червен бряг, само че на следващия ден ще се преценя на кого тъкмо да бъде повдигнато обвиняване. Това съобщи заместникът на основния прокурор Иван Гешев.

Гешев не даде детайлности по случая, само че разяснява пред публицисти това, че схемата е общоприета - множеството кметове са възложители на публични поръчки и лобират в интерес на обособени компании.

" Всеки може да се сети каква е задачата, не е мъчно... ", съобщи Гешев и добави: " Ситуацията е - пари изтичат отвред, пари има, само че се краде доста. " Зам.-главният прокурор акцентира, че това е обстановка без значение от цвят и политическа партия и всеобщо се нарушават публичните поръчки.

Според него множеството поданици в дребни обитаеми места виждат какво се случва и какво вършат " локалните феодали, престъпни престижи или локални величия ".

Иван Гешев предложи: " Време е кметовете да си опреснят... да си ъпдейтнат обстановката ", защото такива закононарушения към този момент се гледат от Специализираните съд и прокуратура. Така съгласно Гешев към този момент нещата са се трансформирали за тях и " към този момент някои дейности няма да останат незабелязани ". Той отхвърли дейностите на прокуратурата да са свързани с приближаващите избори - " Ние сме непрекъснато преди избори и след избори. "

Конкретно в Червен бряг се претърсват жилища и други клетви. Действията по следствието не престават.
Разследването е почнало по сигнал на журналистическо следствие преди близо една година, само че първо АДФИ е направила инспекция на общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР