6 лица от ДАИ-Перник ще бъдат привлечени към наказателна отговорност,

...
6 лица от ДАИ-Перник ще бъдат привлечени към наказателна отговорност,
Коментари Харесай

От Спецпрокуратурата разкриха подробности за корупцията в ДАИ-Перник

6 лица от ДАИ-Перник ще бъдат привлечени към наказателна отговорност, като едно лице не е чиновник на тази конструкция, само че взе участие в проведената незаконна група. Може да се каже, че в тази в незаконна група е взело участие управлението на дирекцията – началникът, неговият заместител и редови чиновници на ДАИ-Перник. Това съобщи Димитър Петров, изпълняващ функционалностите началник на Специализираната прокуратура по отношение на интервенцията за обезвреждане на проведена незаконна група за подкупи в "Автомобилна администрация " – Перник.

,,Искам да благодаря на чиновници на ГДБОП от Перник за чудесно свършената работа, които съумяха за по-малко от година да разкрият това закононарушение и да подадат качествена информация и доказателства'', сподели още той.

,,Престъпната група в ДАИ-Перник е събирала такса "спокойствие " от притежатели на транспортни компании, с цел да не бъдат притеснявани и спирани и да не бъдат глобено водачи на техни транспортни средства'', показа Лилия Манолова, наблюдаващият прокурор по делото.

По думите ѝ ръководителят на групата - зам.-началникът на ДАИ-Перник, е направлявал активността и персонално е взимал сумите от шефовете на транспортните компании. Тя изясни, че началникът на ДАИ-Перник е "туширал " сигналите от жители и е прикривал активността на проведената незаконна група.

Наблюдаващият прокурор изясни, че различен участник в схемата е психологът, който е правил проучвания за психическа валидност за приемане на удостоверение за ръководство на МПС. Сумите, които е получавал той, още веднъж ги е предоставял на ръководителя. Други членове са правили инспекции и са съставяли актове, като вписвали леки нарушавания и са получавали в подмяна хонорари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР