6 листи са подадени към момента за кандидати за президент

...
6 листи са подадени към момента за кандидати за президент
Коментари Харесай

ЦИК: Шест кандидатски листи са подадени за президент и вицепрезидент

6 листи са подадени все още за претенденти за президент и вицепрезидент, срокът за регистрация е до 12 октомври. Това заяви на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева.

„ От 2 дни на ЦИК е допустимо гласоподавателите да ревизират дали имената им попадат в подписки на партии и обединения. Ако попадат в такива, за които не са се подписали, жителите могат да подават сигнали в Комисия по отбрана на персоналните данни, в случай че се подадат към нас ние ги препращаме към Комисията. В ГРАО по електронен път може да се подава заявление за гласоподаване по сегашен адрес. Срокът изтича на 30 октомври. Отново в ГРАО гласоподавателите могат да създадат информация къде се намира изборната им секция “, разгласи Матева.

„ Все още тече регистрацията на кандидатските листи на претендентите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документи на 6 кандидатски листи, срокът е до 12 октомври “, разясни тя.

Говорителят Цветозар Томов добави: „ Общо за президентските избори са се записали 12 партии, 5 обединения и 12 инициативни комитета. Очевидно е, че не всички партии и обединения ще записват свои кандидат-президентски двойки. Засега 4 от 6 подадени молби за регистрации са на партии и обединения, 2 на инициативни комитети “.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/905924267027433
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР