6 кредита в размер на 12 млн. евро получила от

...
6 кредита в размер на 12 млн. евро получила от
Коментари Харесай

Фирма близка до Цветан Цветанов глътнала 12 млн. евро от КТБ

6 заема в размер на 12 млн. евро получила от КТБ компанията "Врачански кадастрален указател " ЕООД, близка до Цветан Цветанов. Обвиненията, свързани с тези заеми, бяха прочетени по време на следващото съвещание по делото за източването на 2,6 милиарда лева от КТБ, което се води в спецсъда, оповестява "24 часа ".

Парите били дадени от 22 декември 2012 до 27 юни 2013 година Първият заем бил 6,5 млн. евро. Останалите пет били получени единствено за няколко дни през юни 2013 година На 26 юни са отпуснати 2,8 млн. евро, а на идващия ден 200 и 500 хиляди евро.

Има и заеми за 1 и 2 млн. Фирмата е оповестена в неплатежоспособност от 2016 година

За раздаването на заемите подсъдими са някогашните шефове на КТБ Александър Пантелеев, Георги Христов и началникът на отдел "Кредитиране " в КТБ Георги Зяпков. Те отпуснали парите, подтикнати от шефа си Цветан Василев.

По делото за източването на 2,6 милиарда лева от КТБ подсъдими са Цветан Василев и още 17 души. Докато прокурорите четяха следващите страници от обвинителния акт, някои от юристите бяха забили взор в книги.

Василев се укрива в Белград от лятото на 2014 година и процесът против него се води задочно. България желае екстрадицията му, само че делото буксува в съда в Белград. Тамошният апелативен съд на 2 пъти го връща на 1-а инстанция. То в този момент е в белградския спецсъд. В петък юристът на Василев Константин Симеонов щял да занесе в Сърбия протоколите от съвещанията на нашия съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР