6 хиляди румънци протестират за трета поредна вечер в БукурещПовече

...
6 хиляди румънци протестират за трета поредна вечер в БукурещПовече
Коментари Харесай

6 хиляди румънци протестират за трета поредна вечер в Букурещ

6 хиляди румънци стачкуват за трета поредна вечер в Букурещ
Повече от 6 хиляди протестиращи се събраха на централния площад „ Виктория “ в Букурещ за трета поредна вечер, предават локалните медии.

Участниците в демонстрацията упорстват за оставката на левоцентристкото държавно управление, ръководено от Виорика Дънчила, както и за провеждането на предварителни избори.

Протестиращите развяват освен румънски флагове, само че и националните знамена на Съединени американски щати и редица европейски страни.

На площада са ситуирани елементи на полицията и жандармерията, както и медицински екипи с коли за спешна помощ. Въведени са ограничавания на автомобилното придвижвания.

До момента протестната акция протича без произшествия.

Антиправителствени демонстрации се организират и в няколко от останалите огромни градове на страната.

Първият от поредност митинги против ръководещите в Румъния се организира в петък на площад „ Виктория “, пред постройката на министерския съвет. Основни уредници на акцията са румънци, работещи и живеещи отвън страната. Към тях обаче се причислиха и хиляди румънци, които не са емигрирали.

В петък вечерта, вследствие на конфликти сред жандармерията и протестиращите, пострадаха над 450 души, в това число 35 чиновници на силите за сигурност. След тези събития в страната се разгоря полемика за законността на дейностите на правоохранителните органи. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР