6-годишното момченце, което вчера падна от втория етаж на детска

...
6-годишното момченце, което вчера падна от втория етаж на детска
Коментари Харесай

Момченцето скочило само от детската градина - казало, че е Спайдърмен

6-годишното момченце, което през вчерашния ден падна от втория етаж на детска градина " Бреза " в Пловдив, е скочило единствено. Казало, че е Спайдърмен. В момента детето и майка му са в болница, той е със строшен крайник. Майка му е в потрес. Психолози работят с децата, учителите и родителите на детето, заяви Българска национална телевизия.
Директорът на детската градина изясни, че случаят е станал по време на обяда преди следобедния сън. " Учителят и помощник-възпитателят са били в занималнята това се е случило по време на обяда и подготовката за следобедния сън.Тя го вижда на прозореца и хуква към него. Той отваря мрежата и скача. Всичко става за секунди. ", описа тя.
Детето твърди, че е Спайдърмен. Децата се облъчват с филмчета и си фантазират, че могат да летят. Има психолози, които пристигнаха и работят с децата. Има инспекция, която ще ревизира какво тъкмо се е случило, добави пък кметът на Пловдив Здравко Димитров, откакто се видял с детето в болничното заведение.
Според психологът Ренета Велева, работещ с детето и родителите му, 6-годишните деца също могат да се разпознават с фиктивен воин.
" Това което значат думите на детето значи, че в последните месеци е било доста дълго време пред екран и се разпознава с героите. Децата си мислят че и те могат това, което героят им. Това е особено и за тази възраст изключително в случай че сме изпуснали мярата да оставим детето пред екрана и сме пропуснали да видим знаците, тъй като детето желае да контактува. Трябва да приказваме с него. ", изясни Велева.
В момента и родителите, и учителите, и децата в градината имат потребност от поддръжка, сподели психологът.
" Благодарна съм на ориста, че детето е живо и е с леки контузии. То е с майка си в болничното заведение, която е в потрес. Всички институции бяха с доста бърза реакция. ", акцентира директорката на градината и разгласи: " Най-вероятно на отваряемите прозорци ще бъдат поставяни стоманени пръчки.
Агенция протекция на детето прави инспекция по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР