6-годишно момиче почина от септичен шок в Солун, Северна Гърция,

...
6-годишно момиче почина от септичен шок в Солун, Северна Гърция,
Коментари Харесай

Първата жертва на стрептокок в Гърция е 6-годишно дете

6-годишно момиче умря от септичен потрес в Солун , Северна Гърция, предишния понеделник, 13 февруари. Кръвната просвета разкри, че момичето е било инфектирано със стрептокок , който лиши живота на няколко деца в Обединеното кралство и други европейски страни, оповестява " Кийп толкинг Грийс ".

Момичето е интубирано в кола за спешна помощ и превозено до болничното заведение Ипократейо в Солун. Тя е развила висока температура в продължение на два дни , имала е зной и е претърпяла сърдечен арест .

Според известие на гръцката национална здравна организация EODY в понеделник, 20 февруари, тя е била осведомена за гибелта на детето от болница предходната седмица.

В понеделник, 13.02.2023 година, Националната организация по публично здраве е осведомена от лечебно заведение в страната за гибелта на шестгодишно дете, което е получило септичен потрес. Смъртта е докладвана на ECDC от EODY, както се чака, защото кръвната просвета разкрива инвазивен стрептокок от група А (iGAS - Streptococcus pyogenes).

Това е постоянно срещана бактерия, но инвазивните стрептококови инфекции от група А не се наблюдават посредством системата за наложително отчитане на болести в Гърция.

Въпреки това, заради скорошното експлоадиране на случаи в Обединеното кралство и други европейски страни , EODY изиска доказаните случаи на стрептококи от група А да бъдат докладвани от здравните служби на страната.

Отбелязва се, че EODY е изпратил рекомендации за подобаващи защитни ограничения и лечебно лекуване на сходни произшествия и е нащрек за ранното идентифициране на случаите.

Това е първият смъртен случай от стрептокок А от епидемията в Европа и епидемиологичните данни не демонстрират безпокойствие за публичното здраве в страната, подчертава EODY в известието си.
 Бактериална зараза погуби минимум 30 деца във Англия
Бактериална зараза погуби минимум 30 деца във Англия

От 19 септември насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР