6-годишно момиче е било спасено от племе в Папуа Нова

...
6-годишно момиче е било спасено от племе в Папуа Нова
Коментари Харесай

В Папуа Нова Гвинея нападат 6-годишно момиче с нагорещени ножове, била вещица

6-годишно момиче е било избавено от племе в Папуа Нова Гвинея, което го е измъчвало с нагорещени ножове , потвърждавайки, че е направила магия .

Момичето се възвръща в болница, откакто се е трансформирало в последната жертва на принуждение, обвързвано с магьосничество в Папуа Нова Гвинея , оповестяват международните осведомителни организации.

Племето в провинция Енга е нападнало момичето с нагорещени ножове, причинявайки ѝ огромни рани и изгаряния . Те са я обвинили в осъществяването на " сангума ", както е известно магьосничеството измежду локалните.

Майката на момичето се счита, че е 20-годишната Кепари Лениата, която е била убита през 2013 година Лениата, която е била упрекната, че е " магьосница " и че е умъртвила момче с " магия ", е била изгорена жива .

" Част от градската легенда за сангума, че дамите са вещици, включва вярването, че това нещо може да се предава от майка на дете ", отбелязва лутеранският мисионер Антон Луц пред австралийската медия ABC News.

" От всички деца в селото, тъкмо това беше определено поради родителите ѝ, като те имат вяра, че тя е виновна за неприятните неща, протичащи се в селото ", добавя Антон Луц.

Луц е бил част от избавителен екип, който е избавил момичето от тълпата.

Министър-председателят на Папуа Нова Гвинея Питър О " Нийл осъди нападението и вярванията в магьосничество като " безспорни нелепости ". Той поздрави хората, които са избавили момичето.

" В съвременността сангума не е същинска културна процедура, това е подправено поверие и включва принуждение и мъчение на дами и девойки от жалки и извратени хора ", акцентира министър председателят Питър О " Нийл в обява във " Facebook ".

Насилието против хора, упрекнати в магьосничество, е постоянно срещано събитие в региони от Папуа Нова Гвинея, където нивата на фамилното и половото принуждение са едни от най-високите в света .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР