6-годишно момченце откри икона навръх Великден на плажа Силистар. Детето

...
6-годишно момченце откри икона навръх Великден на плажа Силистар. Детето
Коментари Харесай

Дете намери икона навръх Великден на плажа Силистар и я дари на местната църква

6-годишно момченце откри икона точно на Великден на плажа Силистар. Детето единствено решило да подари свещения предмет на църквата в село.

Малкият Алекс е със фамилията си в Резово, с цел да прекара Великденските празници. На Възкресение, търсейки с братчето си изхвърлени от водата предмети, с цел да вършат дребни лодки, се натъкнал на иконата.

" Намерих иконата тук. Водата я изхвърли на плажа. Като видях тази икона и си помислих, че е някакъв шах за игра и я взех и си помислих, че е някаква картина за окачане, а това беше икона”, споделя Алекс.

" Най-интересното е, че иконата беше с лика надолу и изобщо не се виждаше какво е, само че той незабавно го видя, подвигна го и ми го сподели отдалече, донесе ми го и тогава видях иконата, а най-странното е, че претекстът на иконата е Възкресение. Тя беше много кална, морето я беше изхвърлило и извънредно необичайно нещо навръх Великден да я откри “, споделя бащата на детето Александър Дамаскинов.

Семейството на Алекс счита неговото изобретение за знамение и не могат да си обяснят по какъв начин иконата се е озовала на плажа.

" Със сигурност е знамение. Вижте тя е в много обичайно положение, като имате поради, че нямам визия, може би от транспортен съд ли да е паднала и по какъв начин тъкмо я е донесло и цялото село беше схванало и пристигна да я види”, сподели бащата.

6-годишният Алекс, който предни дни останал впечатлен от разказите на отеца за иконите, самичък решил да подари свещения предмет на църквата. А иконата през днешния ден бе осветена.



Оказва се, че иконата открита от 6-годишния Алекс, е първата за църквата в Резово, която изобразява Възкресение.

" Чисти са децата пред Бога, тъй като те не са познали в елементи прегрешението. С годините ние виждаме, че прегрешението навлиза в доста огромна степен. Но ето и постъпката, която е благородна, тъй като всеки и изключително дете, като види нещо малко и лъскаво би желало в първия миг да го задържи за себе си. Та по този начин, че в тях не е пристигнал умисъл да задържат, за вземат или единствено те да се облагодетелстват. Искат да споделят това, насладата, с всички нас останалите, а ето чудото, което всеки ден към нас стават чудеса, единствено би трябвало да имаме очи, с цел да ги виждаме “, сподели отец Йордан от храм „ Св. Йоан Кръстител “ в село Резово.

А за дребният Алекс този Великден ще остане специфичен, освен с намирането на иконата, само че и с това, че яйцето-борец се оказало точно неговото.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР