6-годишно дете от Враца се бори с коварна болест и

...
6-годишно дете от Враца се бори с коварна болест и
Коментари Харесай

Да отворим сърцата си! 6-годишно дете от Враца има нужда от нашата помощ

6-годишно дете от Враца се бори с подла болест и има потребност от помощ, научи организация BulNews. 
Явор Георгиев е с рядкото заболяване Синдром на Колшутер-Тонц. Той се характеризира с нарушаване на интелектуалното развиване, припадъци, изцяло закъснение на развиването, невисок растеж и др. 
Детето се нуждае от ежедневна рехабилитация и сложна терапия, с цел да развие езиковите, когнитивни и невросензомоторни качества. 
С детето работят разнообразни експерти. Всеки понеделник Явор пътува до София за физиотерапия и посещаване при логопед, a oт вторник до петък лекуването му продължава и във Враца. 
Усилията към този момент дават резултат и с помощта на упоритата работа Явор към този момент може да върви. Все още изпитва компликации с говора и затова тръгването му в първи клас ще бъде отсрочено. 
Сумата за другите процедури обаче към този момент е непостижима за фамилията на детето. По тази причина бащата на Явор – Евгени Георгиев, е разкрил дарителска сметка за събиране на средства. 
С идеята се заел и кмета на врачанското село Лиляче, където са корените на Явор. На празника Трифон Зарезан в обитаемото място ще бъде спретнат кулинарен благотворителен базар, като събраните средства от него ще отидат за лекуването на Явор. 
На доста места в обитаемото място и във Враца са сложени кутии за дарения. Средства могат да бъдат преведени и на следната банкова сметка:
Обединена Българска Банка АД
IBAN: BG42 UBBS 8002 1053 7865 50
Явор Евгениев Георгиев
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР