6-годишната Теди претърпява множество операции, заради проблеми с бъбреците. Тя

...
6-годишната Теди претърпява множество операции, заради проблеми с бъбреците. Тя
Коментари Харесай

Да помогнем! Малката Теди претърпя множество операции, предстои й нова

6-годишната Теди претърпява голям брой интервенции, поради проблеми с бъбреците. Тя има рядко генетично заболяване. То е доказано, както от българските лекари, по този начин и от лекарите в Турция. Вследствие на него тя развива и бъбречна непълнота. Налага се детето да замине в Турция, с цел да ѝ бъде осъществена трансплантация на бъбрек, само че общото положение на детето е повредено, като поради това тя претърпява три интервенции.

С първата интервенция са били отстранени нейните два бъбрека - като в същата интервенция ѝ трансплантират различен бъбрек от донор. Но единствено след 30 минути организма на детето отхвърля органа и се получава задръстване на негов канал. Заради това новият бъбрек бива обвързван с основна артерия, с цел да се предотврати наново задръстване.

След седмица престой на бъбрека в организма на детето се появяват проблеми с новия бъбрек. Заради това на детето биват извършени редица проучвания, с цел да се откри повода за казуса, само че лекарите по този начин и не съумяват да открият повода. Вследствие на нефункционирането на бъбрека, органът получава " дисторция " ( " гибел " ).

Лекарите слагат дребната Теди на хемодиализа, с цел да спасят живота ѝ, до момента в който пристигна време за втора трансплантация на бъбрек, която може да бъде осъществена най-скоро след 3 месеца. Родителите споделят, че не съумяват да се вредят в листата на чакащи в България, с цел да се покрие трансплантацията от НЗОК. Също по този начин те споделят, че имат донор, който е склонен да подари бъбрек.

Поради тези затруднения, които пораждат след първата интервенция, доста се оскъпява лекуването на детето, за което родителите на Теди нямат към този момент нужните средства, поради това те стартират да набират средства за лекуването на детето.

Ето и какво споделя Юлия - майката на Теди: " Ето за какво Ви апелирам от сърце, да ни подкрепите в този сложен за нас миг. Сумата от 25 000 евро е непостижима за мен и моето семейство, а Теди се утежнява с всеки ден ".

Начините за подаяние са следните:
С карта и PayPal
https://pavelandreev.bg/kampanii/103/zaedno-za-tedi
Банка: Fibank
IBAN: BG89FINV91501017474107
Титуляр: Юлия Иванова Арсова
Yulia Ivanova Arsova

Facebook страницата " Дари вяра " споделя историята на Теди. Ето и текстът на обявата във фейсбук страницата:





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР