6 години затвор за 31-годишен мъж, пребил до смърт приятелката

...
6 години затвор за 31-годишен мъж, пребил до смърт приятелката
Коментари Харесай

6 години затвор за мъж, пребил до смърт приятелката си в Божурище

6 години затвор за 31-годишен мъж , пребил до гибел приятелката си в Божурище, оповестиха от прокуратурата.

С неоправдателна присъда завърши делото на първа правосъдна инстанция против него. Подсъдимият живеел на фамилни начала с дамата в къща дружно с трите ѝ децата.

Между двамата постоянно възниквали кавги по разнообразни мотиви. Мъжът й отправял закани вербално и по телефон за кавга. Понякога посягал физически на дамата.

На 28 декември 2021 година подсъдимият още веднъж се скарали. Той й нанесъл няколко удара с ръце в региона на тялото и на главата, ритници с крайник, хванал я с ръце през гърлото и я душил.

Пострадалата съумяла да се обади по телефона на децата си и да ги осведоми за случилото се. Първоначално дамата е усетила мощно главоболие, а по-късно и отчасти обездвижване. Дъщеря ѝ подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112.

Адресът бил посетен от доктор и полицейски патрул. С оглед здравословното положение на дамата тя била превозена в болнично заведение. Въпреки подхванатото лекуване, тя умряла.

От направените съдебномедицински експертизи е видно, че повода за гибелта на дамата е влияние в региона на шията, довело до закрита контузия на артерия с последвал солиден инсулт.

Безспорно е открита и причинно-следствената връзка сред нанесената от подсъдимия тежка телесна щета и настъпилата гибел на дамата. Съдът призна подсъдимия за отговорен за осъщественото от него действие и му наложи наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР