6 години след терористичната атака с камион в Ница на

...
6 години след терористичната атака с камион в Ница на
Коментари Харесай

8 души на съд за атентата в Ница от 2016 г.

6 години след терористичната офанзива с камион в Ница на 14 юли 2016 г на Националния празник на Франция, другари и фамилии на жертвите чакат началото на правосъден развой в Париж. 8 души ще бъдат упрекнати, че са помогнали на 31-годишния френски жител от тунизийски генезис Мохамед Булел, който вряза 19-тонен камион измежду празнуващото голям брой на крайбрежната алея. 86 души намират гибелта си, измежду тях и дребни деца.

Бруно губи брачната половинка си и майка на двете му момчета.

 
Искаме истината като всички останали. Искаме да знаем каква е гледната точка на всеки забъркан, каква е отговорността му.
Бащата на Бруно

Жан-Клод Юблер, който е на Английската алея в Ница на 14 юли, е ръководител на асоциацията на жертвите „ Живот за Ница “.

 
Атентатът в Ница към този момент е съвсем пропуснат. Хората ще приказват за него в този момент, тъй като стартира процесът, само че аз го споделих на доста хора по време на президентските избори – политиците систематично забравяха да упоменат атентата в Ница.
Жан-Клод Юблер, ръководител на асоциация на жертвите „ Живот за Ница “

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението, само че проверяващи настояват, че към момента не са разкрили доказателства, че джихадистите са били директно забъркани.

Полицията счита, че нападателят е бил въодушевен от пропагандата на екстремистката формация.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР