6 години ще лежи в затвора 34-годишния Емил Димов, който

...
6 години ще лежи в затвора 34-годишния Емил Димов, който
Коментари Харесай

Затвор за Емил, който едва не уби съседа си в Кючука

6 години ще лежи в пандиза 34-годишния Емил Димов, който се опита да убие съседа си с нож на 21 август 2016 година. Окончателното решение е на Върховният касационен съд, който единствено удостовери напълно присъдата на Пловдивския апелативен съд.

Димов е приет за отговорен в осъществяване на опит за ликвидиране на съседа си Мирослав Иванов след скандал за запалена кола. Двамата живеели в блок на бул. „ Александър Стамболийски “ № 63. Подсъдимият ще би трябвало да заплати и обезщетение от 10 000 лв. за породени неимуществени вреди на потърпевшия.

Всичко почнало от мазда, благосъстоятелност на бащата на Димов. Тя пламнала малко преди среднощ на 8 август. Пред кореспондент на „ Марица ” тогава Димов показа, че подозира собствен комшия за палежа.

На 21 август Димов си пиян и разказвал на съседите за подпаления автомобил. В този миг около него предходна дъщерята на Иванов, която била измежду очевидците по следствието за колата. Емил споделил да съобщи на татко си, че „ където го види, там ще го убие “.

Тя се обадила на баща си, Димов обаче взел телефона и оповестил: „ Ще те утрепя, не съм отговорен аз за това, че са ви викали в Районното, с цел да свидетелствате по случая със запалената кола “.

Мирослав Иванов слязъл пред блока и Димов замахнал към него със сгъваем нож, само че не съумял да го нарани. Иванов се прибрал, само че Емил започвал да блъска по входната врата, като повтарял: „ Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия “.

Иванов взел дървена летва, с цел да се защищити, само че този път Димов съумял да му нанесе няколко удара с ножа в региона на корема, челото, лявата гръдна половина и дясното бедро. Близките ги разтървали и извикали полиция и „ Бърза помощ “.

Пристигналият екип избавил живота на потърпевшия. Подсъдимият е съден преди този момент, само че е оправдан по право. Той се е лекувал откакто му е била сложена диагноза поведенчески разстройства от приложимост на опиати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР