6 души са убити, 30 - ранени, а стотици избягаха

...
6 души са убити, 30 - ранени, а стотици избягаха
Коментари Харесай

6 убити, 30 ранени в Чикаго от млад рапър в Деня на независимостта на САЩ -

6 души са убити, 30 - ранени, а стотици избягаха в смут при вчерашната  по случай Деня на независимостта на Съединени американски щати - 4 юли, заяви полицията, представена от АП. Мъж се качи на покрив на магазин и стартира безразборна пукотевица с пушка по хората. Петима са убити на място, шестата жертва е издъхнала в болница. Един от убитите - мъж в края на 70-те години - бил човек, нуждаещ се от непрекъснати грижи. Семейството на Николас Толедо обаче не желало да пропусне парада и го взело със себе си.

Заподозреният е арестуван в понеделник вечерта след часове търсене в Хайленд Парк и покрайнините му - богата общественост с към 30 000 поданици на северния бряг на Чикаго.

Полицай спрял Робърт Е. Кримо III на към пет благи северно от мястото на стрелбата няколко часа, откакто полицията разгласява фотографията на мъжа и сребристият му автомобил - Honda Fit, съобщи началникът на полицията в Хайленд Парк Лу Джогмен. Първоначално управляващите оповестиха, че той е на 22 година, само че в бюлетина на ФБР и в обществените мрежи на Кримо се показва, че той е на 21 година

В болница са признати 26 пациенти след нападението. Всички без един са с огнестрелни рани. Възрастта им варира от 8 до 85 година 4 или 5 са деца. 19 към този момент са изписани, други са трансферирани в други лечебни заведения.

Според управляващите стрелецът е разкрил огън към 10:15 ч. локално време, когато парадът е бил на към три четвърти от маршрута си.

Повече от 100 чиновници на правоприлагащите органи са били извикани на мястото или изпратени да открият обвинения стрелец.

Кримо, който се подвизава под името Боби, е упорит рапър с псевдонима Awake the Rapper и разгласява в обществените мрежи десетки видеоклипове и песни, някои от които злокобни и изпълнени с принуждение.

Това е най-новата всеобща пукотевица в Съединени американски щати - през всяка седмица на 2022 година е имало по една. Президентът Джо Байдън съобщи, че е " шокиран " от насилието.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР