6 черноморски общини - Каварна, Бяла, Дългопол, Долни Чифлик, Несебър

...
6 черноморски общини - Каварна, Бяла, Дългопол, Долни Чифлик, Несебър
Коментари Харесай

Черноморски общини проучват опита в екологията на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн

6 черноморски общини - Каварна, Бяла, Дългопол, Долни Чифлик, Несебър и Приморско изследват опита на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн за понижаване на нездравословните излъчвания и възстановяване на екологията, научи Varna24.bg от Община Бяла.

Това става в границите на планова Дейност 3 от BGENVIRONMENT-4.004-0010 " Черноморска електромобилност “, по която е създаден електронен отчет " Добри практики в региона на акомодация към изменение на климата на локално равнище от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн ". Представени са 12 положителни практики на локално равнище, свързани с акомодацията и използването на ограничения за попречване или свеждане до най-малко на вредите, които могат да причинят климатичните промени от страните-донори на Програма " Опазване на околната среда и климатични промени “.

Чрез изследване и взаимстване на положителни практики от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, план " Черноморска електромобилност “ цели от една страна да увеличи информираността и институционалния потенциал на общините-партньори за акомодация към климатичните промени, а от друга да увеличи ангажираността на обществото към измененията в климата.

Проектът сплотява напъните на шест черноморски общини Каварна, Бяла, Дългопол, Долни Чифлик, Несебър и Приморско да се приспособяват към изменящия се климат и да понижат излъчванията посредством използване на новаторски ограничения в бранша на превоза и повишение потенциала на общинските си чиновници. Водеща организация на плана е община Каварна, а Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Норвежката компания за проучвания и нововъведения Smart Innovation Norway AS подкрепят с експертиза за реализиране на резултатите по плана.

Договор за даване на безплатна финансова помощ № Д-33-9/31.03.2023 година по Програма “Опазване на околната среда и климатични промени " на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021

Обща стойност: 779.674,75 лева или 398 641,37 евро, размер на БФП – 767 506,67 лева или 392 419,93 евро.

Продължителност: 13 месеца (31.03.2023 година - 30.04.2024 г.).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР