6 април е Международен ден на спорта за развитие и

...
6 април е Международен ден на спорта за развитие и
Коментари Харесай

Кралев: Вярвам, че спортът може да помогне за формирането на по-добро бъдеще!

6 април е Международен ден на спорта за развиване и мир. Концепцията за спорта като източник и дипломат на мира е общоприета и приета основа за създаване на държавна политика, която да контролира, предизвиква и обезпечава развиването на спорта. Това написа в профила си във Facebook министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"В тази връзка би трябвало да се има поради, че спортното обръщение към обществото би могло да донесе доста позитивни трендове. Ето за какво поддържам седмото издание на самодейността "Бяла карта " #WhiteCard. Кампанията е на организация "Мир и спорт " и се организира под патронажа на Негово височество Принца на Монако - Алберт II. Нейната съществена цел е да предизвиква позитивните и градивни полезности на спорта. "Бяла карта " е ориентирана към общественото включване, приемливост и мир. Тя е контрапункт на наказателните картони и ни приканва не да наказваме, а да сътворяваме позитивни промени.

Едно спортно съревнование, шампионат или шампионат би трябвало да бъде средище на всички спортни стойности и фестивал на комплекса от полезности, припознаващи спорта и мира. Днес повече от всеки път спортът може да въодушеви, да даде вяра за бъдещето и да бъде мощен инструмент за световна взаимност. Вярвам, че спортът може да помогне за образуването на по-добро бъдеще! ", написа още Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР