6,6 млн. българи имат право на глас в неделя. Това

...
6,6 млн. българи имат право на глас в неделя. Това
Коментари Харесай

ЦИК: 6,6 млн. българи имат право на глас в неделя

6,6 млн. българи имат право на глас в неделя. Това заяви представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов. 

Колко са кандидатурите?

6 624 е броят на кандидатурите за депутати, като измежду тях 1296 претенденти за депутати са регистрирани в листи в два изборни региона. 1954 от кандидатурите са на дами, а 4 670 са кандидатурите на мъже. 

Броят на гласоподавателите

Стана ясно, че броят на гласоподавателите надвишава 6.6 млн. души, като това не е финалният им брой, защото ще има хора, които ще се дописват в описите. " Общият брой на претендентите в листите е 6, написа настоящо.ком. 

Секции и машини у нас и в чужбина

" Разпратени са хартиените бюлетини и машините за гласоподаване отвън страната. Тези в страната следва да бъдат разпратени в околните два дни.Сформирани са съставите на секционните изборни комисии. Общият им броя в страната е 11 636, от които 9 369 са секциите с машинно гласоподаване, а в 1 105 от тези секции има по две машини. Секциите, в които ще се гласоподава с хартия, са 2 785 ", изясни Цветозар Томов. 

Той разяснява, че отвън страната броят на секциите е 755, като от тях машинни са 301, а с два броя машини са с 238 секции. Хартиените бюлетини са в 454 секции отвън страната. 

В последна сметка с 10 474 машини ще се гласоподава у нас, а отвън страната 539. 

" Навсякъде във всяка секция, без значение дали е машинна или хартиена, ще има задоволителен брой хартиени бюлетини ", сподели той. По думите му концепцията при проблем с машините, секцията да мине с хартиени бюлетини. 

Социологическите организации и наблюдаващи

" В изборния ден ще се вършат 4 изследвания. Това е броят на записаните социологически организации, които общо са записали 1008 анкетьори. Може би е подходящо да напомним, че данните от Езкит пола би трябвало да се оповестяват след привършване на изборния ден, а данни от социологическия ден в границите на деня за размисъл до края на изборния ден също не могат да се афишират ", сподели Цветозар Томов. 

Говорителят на ЦИК обърна внимание, че интернационалните наблюдаващи, които са регистрирани, са от три организации, с общо 212 регистрирани лица. 1007 са локалните наблюдаващи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР